torsdag 24. september 2015

En Uke Til Festivalstart - Tema Valgt

Nytt år nye muligheter er det noe som heter.

Etter nok en vellykket festival i fjor hvor det ble sett på det artige temaet "original Vs remake" hadde jeg i år ingen helt konkret plan på hva som skulle bli årets "tema".

Eter lang tid med tenking kom jeg fremt til at jeg i år skulle forsøke å se på hele skrekk sjangeren som en epoke. Med andre ord starte med den spede begynnelsen på slutten av 1800-tallet og jobbe meg fremover mot 2015.





Jeg har allerde tatt for meg en god del av de store skrekk-klassikerne i løpet av de seks foregående årene, men noen hadde jeg hoppet over og de vil i år bli sett.

Også i år vil jeg forsøke å finne frem noen titler som kanskje ikke er så velkjent for de fleste og forhåpentligvis vil det også dukke opp noen hyggelige overaskelser i form av filmer jeg selv heller aldri har sett før.

Planen var originalt å ta for seg hvert ti-år, men valget falt til slutt på å ta for seg hvert "fem-år" de første årenene av skrekk-historien, for så å gå ned til hvert "tre-år" opp mot 80-tallet for så å avslutte med hvert enkelt år de siste årenene for å få det hele til å gå opp.

 Så da ses vi her fra 1. Oktober med det som har blitt sagt å være starten på skrekk-sjangeren :)