fredag 30. september 2011

Dag 1 - Deus Irae (Argentina)

Da var Oktober måned i gang og årets første film har blitt sett.

Dagens film er Deus Irae som er en Argentinsk film laget i 2010. Filmen er regissert av Pedro Cristiani og har Gastón Ricaud, Bernarda Pagés, Ana Pauls, Julia Perette og Simon Ratziel i hovedrollene.



Synopsis: (Synopsis) er en kort beskrives av filmen og er uttrykket som fra nå av vil bli brukt, i og med at det hørtes litt bedre ut en det forrige uttrykket brukte, som var handlingssammmendrag)
En tynn grense separerer vår verden fra mørkets undergrunn, en grense hvor marerittartige vesener venter i skyggene og ser etter en inngang til vår verden. Dette gjennom sjelen til de svake og uskyldige. Men en ting har gjennom all tid stått i deres vei, en hemmelig orden av prester som har viet sitt liv og sjel til å beskytte denne grensen. De er soldater av vår tid, som jakter monstrene, ser de i øynene og likviderer dem. Disse prestene er «Deus Irae»


Trailer:


I og med at dette blir en måned med filmer fra mange spennende land tenkte jeg det var greit å starte litt rolig med denne filmen. Deus Irae er faktisk en kortfilm, som varer i kun 13,5 minutter.



Filmen er en meget visuelt pen film om jeg kan bruke det utrykket. Fargene er veldig sterke og tydelige og selv om filmen i seg selv er ganske mørk, så er det tydelig at dette er noe regissøren har lagt vekt på. Alt fra det lille såpestykket som ligger ved vasken til de skumle dukkene som står oppe på en av kommodene er lyssatt perfekt, slik at de skaper en uhyggelig stemning i rommet hvor handlingen er lagt.



Filmen har også noen ganske gode spesialeffekter og godt sminke arbeid med tanke på at dette er en liten kortfilm, og det er tydelig at filmen er laget av noen som verdsetter skrekk sjangeren. Jeg regner med at de har laget denne på et ganske lite budsjett og det er imponerende å se hva de har fått til. Spesielt sminkearbeidet på hovedkrakteren Niña er meget imponerende.



Skuespillerene gjør en god jobb med å formidle stemningen i filmen og bør etter denne filmen få flere filmoppdrag. De har før kun spilt noen små roller i TV-serien, men jeg håper de får muligheten til å spille i noen ordentlige filmer utover.

En ting som dessverre ødelegger litt er at de har valgt å legge til ganske støyete rockemusikk i en av scenene, og det ødelegger litt av stemningen. Hadde de latt være å hatt med denne musikken (som også er den eneste formen for musikk, sett bort i fra rulleteksten) så hadde filmen vært litt bedre etter min mening. De kunne iallefall ha valgt litt roligere klassisk musikk istedet.



Filmen er tydelig inspirert av Exorsisme scenen fra «The Exorcist» og bærer flere likheter med den. Men på tross av det så kan det ikke på noen måte kalles noe Rip-off for å si det sånn. Historien er (ikke overraskende) kort og filmen hadde nok gjort seg godt som en full lengdes film med litt mer karakter oppbygging. Dette i og med at man blir kastet rett inn i handlingen uten en innledning.



Etter å ha lest litt mer viser det seg at denne kortfilmen er laget for å samle inn penger til en 90-minutters utgave. Kortfilmen har blitt vist på flere festivaler rundt omkring og alle pengene den spiller inn skal gå med på å lage full utgaven om de får inn nok midler. Om de får det til eller ikke har jeg ikke noe info om for øyeblikket, men man får vente og se.



En god kortfilm, men gode effekter og skuespillerprestasjoner og absolutt verdt en titt for de som klarer å få tak i den.

Terningkast:

mandag 5. september 2011

Da Var Vi I Gang Igjen: Planen For 2011

Da nærmer det seg Oktober igjen og da er det igjen tid for OktoberFilmFestival. Denne gang for tredje året på rad.

I 2009 hadde jeg i grunn ikke noen plan for hvordan film-måneden skulle være i og med at jeg brå bestemte meg for å lage en film blogg. Det eneste jeg da hadde bestemt meg for var at det skulle ses en film hver dag i Oktober frem til Halloween, samt at alle filmene skulle være innenfor "skrekk" sjangeren. Det førte da til at det ble valgt ut 31 vilkårlige filmer.

I 2010 hadde jeg litt bedre tid på å bestemme hvilke filmer som skulle ses. Jeg bestemte da at jeg skulle finne filmer som jeg ikke hadde sett før. Dette førte til at kvaliteten på filmen ble noe dårligere i og med at jeg ikke kunne velge filmer som jeg fra før viste at var gode.

I 2011 hadde jeg lyst til å ha et slags "tema". Jeg satt lenge og funderte på hva dette kunne være. Jeg vurderte flere ting, blandt annet å kun se "skrekk-komedier" eller kanskje se filmer fra alle ti-år fra 1900 til 2010, men syntes ikke disse ideene ble spennede nok.

Det jeg i år endte opp var rett og slett denne ideen:

31 DAGER - 31 FILMER - 31 LAND


(Klikk på Bildet for full oppløsning)

Uten tvil en spennede ide som jeg har store forhåpninger til. Som vanlig vil ikke filmene bli avslørt før de vises, slik at det (forhåpentligvis) blir mer spennede hvilke filmer som har blitt anmeldt. Men jeg klan røpe såpass at de (med all sannsynligvis) vil bli vist i lands-rekkefølgen som kan ses over.

Om noen har noen kommentarer, ideer, klager osv så er det bare å benytte kommentarfunksjonen under hvert innlegg. Så ses vi om 26 dager.