fredag 30. september 2011

Dag 1 - Deus Irae (Argentina)

Da var Oktober måned i gang og årets første film har blitt sett.

Dagens film er Deus Irae som er en Argentinsk film laget i 2010. Filmen er regissert av Pedro Cristiani og har Gastón Ricaud, Bernarda Pagés, Ana Pauls, Julia Perette og Simon Ratziel i hovedrollene.Synopsis: (Synopsis) er en kort beskrives av filmen og er uttrykket som fra nå av vil bli brukt, i og med at det hørtes litt bedre ut en det forrige uttrykket brukte, som var handlingssammmendrag)
En tynn grense separerer vår verden fra mørkets undergrunn, en grense hvor marerittartige vesener venter i skyggene og ser etter en inngang til vår verden. Dette gjennom sjelen til de svake og uskyldige. Men en ting har gjennom all tid stått i deres vei, en hemmelig orden av prester som har viet sitt liv og sjel til å beskytte denne grensen. De er soldater av vår tid, som jakter monstrene, ser de i øynene og likviderer dem. Disse prestene er «Deus Irae»


Trailer:


I og med at dette blir en måned med filmer fra mange spennende land tenkte jeg det var greit å starte litt rolig med denne filmen. Deus Irae er faktisk en kortfilm, som varer i kun 13,5 minutter.Filmen er en meget visuelt pen film om jeg kan bruke det utrykket. Fargene er veldig sterke og tydelige og selv om filmen i seg selv er ganske mørk, så er det tydelig at dette er noe regissøren har lagt vekt på. Alt fra det lille såpestykket som ligger ved vasken til de skumle dukkene som står oppe på en av kommodene er lyssatt perfekt, slik at de skaper en uhyggelig stemning i rommet hvor handlingen er lagt.Filmen har også noen ganske gode spesialeffekter og godt sminke arbeid med tanke på at dette er en liten kortfilm, og det er tydelig at filmen er laget av noen som verdsetter skrekk sjangeren. Jeg regner med at de har laget denne på et ganske lite budsjett og det er imponerende å se hva de har fått til. Spesielt sminkearbeidet på hovedkrakteren Niña er meget imponerende.Skuespillerene gjør en god jobb med å formidle stemningen i filmen og bør etter denne filmen få flere filmoppdrag. De har før kun spilt noen små roller i TV-serien, men jeg håper de får muligheten til å spille i noen ordentlige filmer utover.

En ting som dessverre ødelegger litt er at de har valgt å legge til ganske støyete rockemusikk i en av scenene, og det ødelegger litt av stemningen. Hadde de latt være å hatt med denne musikken (som også er den eneste formen for musikk, sett bort i fra rulleteksten) så hadde filmen vært litt bedre etter min mening. De kunne iallefall ha valgt litt roligere klassisk musikk istedet.Filmen er tydelig inspirert av Exorsisme scenen fra «The Exorcist» og bærer flere likheter med den. Men på tross av det så kan det ikke på noen måte kalles noe Rip-off for å si det sånn. Historien er (ikke overraskende) kort og filmen hadde nok gjort seg godt som en full lengdes film med litt mer karakter oppbygging. Dette i og med at man blir kastet rett inn i handlingen uten en innledning.Etter å ha lest litt mer viser det seg at denne kortfilmen er laget for å samle inn penger til en 90-minutters utgave. Kortfilmen har blitt vist på flere festivaler rundt omkring og alle pengene den spiller inn skal gå med på å lage full utgaven om de får inn nok midler. Om de får det til eller ikke har jeg ikke noe info om for øyeblikket, men man får vente og se.En god kortfilm, men gode effekter og skuespillerprestasjoner og absolutt verdt en titt for de som klarer å få tak i den.

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar