lørdag 31. oktober 2015

Dag 31 - 2015 - Unfriended (2015)Dagens film er den amerikanske filmen Unfriended fra 2015. Filmen er regissert av Levan Gabriadze og har Courtney Halverson, Mathew Bohrer og Heather Sossaman i hovedrollene.


Synopsis: En gruppe venner blir forfulgt i et chat rom av en mystisk fremmed som bruker deres døde venners konto for å terrorisere dem.

Trailer

Unfriended  er også kjent som som Cybernatural, men tittelen den har gått her i Norge og Storbritania Er altså Unfriended. Originalt hadde den tittelen Offline, men denne ble endret til Cybernatural etter at filmen ble ferdigstilt. Filmen hadde ingen distribusjonsavtale, men den ble kjøpt av Universal i 2014 og navnet ble da igjen endret til Unfriended da de mente dette var en bedre markedsførings tittel.

Unfriended er vel strengt talt en film fra 2014, men kom ut på Blu-ray for en drøy måned siden og har foreløpig ingen releasedato her i Norge (så her må det importeres fra enten USA eller England for å få sett den).
 
Filmen  er vel helt klart det man kan kalle en moderne twist på skrekkfilmen dette ved at hele filmen foregår gjennom chatvinduer. Filmen «Open Windows» fra 2014 med Elijah Wood i hovedrollen hadde et noe liggende konsept. Det samme hadde også en annen film fra samme år nemlig «Cam2Cam» med usedvanlig pene Tammin Sursok i hovedrollen. I tillegg så jeg nylig filmen «The Den» fra 2013 som også har et noe liggende konsept, og den er også å anbefale.


Jeg må si at jeg syntes dette er et artig konsept og det er gøy å se at det fortsatt går ann å lage noe intuitivt også innen for skrekk sjangeren. 


 
Hele filmene ble faktisk tatt opp i det samme hust, med de forskjellige skuespillere i forskjellige rom i huset. Filmen er faktisk også skutt i en tagning ved at alle skuespillerne satt foran hver sin skjerm. Filmen ble mange måter filmet flere ganger og de valgte da ut en av disse tagningene som ble den beste. 
 
 Unfriended hadde et budsjett på 1 million dollar, noe som jeg syntes var uventet høyt med tanke på at filmen kun tok 16 dager å lage, kun er laget på datamaskiner og ikke har noen store stjerner som skuespillere. Men uansett så spilte filmen inn over 62 millioner kroner og må jo sies å vøre en stor suksess, og dette er jo også nå før filmen har blitt gitt ut rundt omkring i Europa på digitale og fysiske medier. 

 
Jeg syntes denne nye «subsjangeren» om man kan kalle det for det er interessant og det er tydelig at det faktisk er mulig å lage både underholde og gode filmer også på denne måten. Det må også sies at det var en merkelig opplevelse å se denne filmen på Pcen (som er der jeg ser de fleste filmere for lettest å kunne skrive notater og ta screenshots underveis). Jeg følte da veldig at jeg på mange måter var en del av filmen i og med at filmen teoretisk sett er sett fra mitt perspektiv. 

 
Det er som vanlig når en film tjener bra med penger planer om å lage en oppfølger som visstnok skal komme i løpet av 2016 selv om ting enn så lenge bare er på planleggingsstadiet. 
 
En annerledes og underholdende film som er sterkt anbefalt for alle som ønsker å sjekke ut noe litt nytt. Selv om filmen i seg selv kanskje ikke akkurat var så veldig skremmende så skal den ha for oppfinnsomheten iallefall.
  Terningkast:

Da var årets festival over for denne gang, men fortvil ikke, neste års tema er allerede bestemt og da vil det utelukkende bli sett skrekkfilmer laget av kvinnelige regissører. Vi ses i 2016. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar