søndag 11. oktober 2009

Dag 11 - 11.Oktober: The Man Who Knew To MuchDagens film er altså The Man Who Knew To Much fra 1965 med Doris Day og James Stewart i hovedrollene. Denne filmen er faktisk den andre "The Man Who Knew To Much" filmen som er laget. Hitchcock laget faktisk samme film med samme navn 22 år før, men den gang i sort/hvit og med Leslie Banks, Edna Banks og Peter Lorre i hovedrollene.

Det som er litt merkelig er at Hitchcock faktisk syntes at hans tidligere versjon av filmen er den beste og at grunnen til at han laget filmen på nytt var at "han ville se hvordan filmen ble i farger". Ganske spesielt.Kort sammendrag:
Under en feriereise i Marokko blir Ben og Jo innblandet i en sammensvergelse hvor oppgaven er et attentat på en politisk leder. Deres lille sønn blir kidnappet, for å tvinge Ben til ikke å røpe opplysninger han har fått greie på. Ettersøkelsen av deres sønn bringer de fortvilte foreldrene til London, hvor gutten holdes som gissel. Klimaks finner sted i Royal Albert Hall, hvor attentatet forsøkes utført.Både Stewart og Day gjør meget gode rolletolkninger her og er med å drive historien fremover.

Filmen er som 90% av de andre Hitchcock filmene jeg har sett meget god. Som vanlig er det en litt "treg" start men filmen tar seg kraftig opp etterhvert.Så alt i alt en god Hitchcock film med både spenning, dramatikk og en liten dråpe musikk

Terningkast:

Morgendagens film vil bli en av mine favorittfilmer, med en av mine favorittskuespillerinner. Så det vet jeg blir en god filmopplevelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar