mandag 19. oktober 2009

Dag 19. 19. Oktober - Brides of DraculaBrides Of Dracula ble utgitt i 1960 og er regissert av den glimrende regissøren Terrence Fisher. Fisher har blant annet regissert "storfilmer" som The Mummy, Hound Of The Baskervilles, Phantom Of The Opera, The Gorgon og Dracula Prince Of Darkness for å nevne noen ytterst få filmer.Kort sammendrag:
A young teacher on her way to a position in Transylvania helps a young man escape the shackles his mother has put on him. In so doing she innocently unleashes the horrors of the undead once again on the populace, including those at her school for ladies. Luckily for some, Dr Van Helsing is already on his way.Film er (ikke uventet) laget av Hammer Film Productions og har "Mr Van Helsing himself" Peter Cushing i hovedrollen. Jeg er en stor tilhenger av Cushing sitt skuespillertalent og han gjør som alltid en glimrende rolletolkning.

Som vanlig i Hammer filmene så er det (som jeg har nevnt før) en glimrende "stemning og atmosfære" i denne filmen. Kulissene og fargevalget i filmen er HELT typisk Hammer og man får denne gode følelsen av at man ser på en film fra akkurat dette filmselskapet. Det er vanskelig å forklare for de som ikek har sett noen av Hammer Horror sine filmer, men så fort du har sett et par så forstår du hva jeg mener.Musikken i filmen som er laget av Malcolm Willamson er også glimrende. Han laget overaseknde nok kun musikken til 2 av Hammr sine filmer (denne og The Horror Of Frankenstein) men også her har filmselskapet en egen "musikktyp" som man finner i omtrent alle deres utgivelser.

Det eneste jeg føler mangler i denne filmen er Dracula (såklart spilt av Christopher Lee), men filmselskapet turte ikke spørre om han ville spille Dracula i frykt for at han skulle be om et stort honorar (noe Lee i følge sin egen biografi syntes var merkelig i og med at han aldri hadde klaget over lønnen han fikk for de andre Hammer filmene han spilte i). Istedet får vi da David Peel i rollen som Baron Meinster (Hvorfor iallverden de ikke kunne kalle han Dracula må du ikke spører meg om, men sannsynligvis var det på grunn av utseende hans som ikke helt passer til en "dracula". Se bilde under).Med tanke på at filmen heter "Brides Of Dracula" skulle man tro at man får mye til disse brudene, men de har overaskende få scener i filmen (noe som ikke kan sies om sminken de har på seg, for den er det MER en nok av).Så sånn generellt sett så føler jeg at filmen mangler en del av elementene som gjorde de andre dracula filmene så bra, det eneste lyspunktet i filmen er i grunn "Hammer-Effektene" og Peter Cushing..


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar