onsdag 28. oktober 2009

Dag 26 - 26. Oktober: Texas Chainsaw Massacre (1974)
The Texas Chainsaw Massacre er en skrekkfilm laget i 1974. Den er regissert av Tobe Hopper (som blant annet også har laget Poltergeist, The Texas Chainsaw Massacre 2, The Mangler, The Mortuary og Toolbox Murders).

Kort handlingssammendrag:

Filmen handler om fem ungdommer på vei til en av ungdommenes bestefar og går tom for bensin. De møter en kannibalfamilie i Texas som bortfører ofre fra bensinstasjonen sin. En av hovedpersonene i filmen, Leatherface, har blitt en av de mest kjente skurkene i skrekkfilmens historie med sin maske laget av menneskehud, sitt blodflekkete slakterforkle og motorsagen han farer rundt med.Litt info:
Til å stadig bli trukket fram som prototypen på «blod og gørr»-film inneholder den overraskende lite blod og gørr. Det er snarere antydnigene til ugjerningene kombinert med et effektivt lydspor som gjerne gjør at du tror du har sett mer enn du egentlig har gjort. Filmens tittel var selvsagt også med på å helle vann på mølla for ivrige sensurtilhengere på 1970-tallet.Filmen er, i motsetning til hva mange tror, ikke basert på en sann historie. Den er derimot (i likhet med Alfred Hitchcocks Psycho og Jonathan Demmes Nattsvermeren) lettere inspirert av den sanne historien om Ed Gein, en massemorder som riktignok laget en maske av menneskehud, men som handlet alene og som aldri brukte motorsag.

Filmen ble produsert på at budsjett på rett over $83.000, og hadde en omsetning på $30.859.000 i USA alene, hvilket gjør den til en av de mest suksessfulle uavhengige filmer i filmhistorien. Finansieringen av filmen stammet fra profitten fra pornofilmen Deep Throat, som produksjonsselskapet tidligere hadde finansiert.

Av en eller annen grunn har jeg aldri vært så stor fan av denne filmen. Historien er bra, og skuespillerene er helt ok, men jeg tror grunnen til at jeg ikke er så overbegeistret for denne er at filmen er litt "Treg". Misforstå meg rett, når det blir "Action" er denne filmen knall, men det blir litt mange partier med gåing, skravling og ikke minst Skriking (de som har sett filmen vet hva jeg mener... hehe).Hovedproblemet med denne filmen for meg er at jeg sannsynligvsi har sett Remaken et par ganger for mye (i og meed at jeg syntes den er meget bra) og jeg tror dette påvirker mitt syn på den gamle. Med andre ord, at jeg sammenligner de litt for mye.MEN selv om jeg ikke er overbegeistret for denne filmen har den sin egen sjarm med sitt VELDIG lave budsjett, "middelmådige effekter" og gode lokasjoner..

Vil nok anbefale alle skrekkfilm entusiaster å iallfall se denne filmen 1 gang, kun for å kunne si at man har sett den..

Terningkast:

3 kommentarer:

 1. Kan jeg få låne denne filmen av deg? jeg har selv bare sett remaken, ikke at jeg syntes at den var sååå bra. liker skrekkfilmer som har sånn ubehagelig stemning over seg, (eks villmark når de hører på det båndopptaket)er denne filmen på den måten, eller er den bare ekkel?

  SvarSlett
 2. How can you only give this movie a 3?

  SvarSlett
 3. Well, even though I now have the movie both on VHS, DVD and Blu-ray i'm not to fond of it. It's a bit to slow for my liking and as I said in my review, I might be to "attatched to" the remake wich I thought was great.

  But It's not a bad movie, then I would not have bought it on 3 different mediums :-)

  SvarSlett