onsdag 21. oktober 2009

Dag 21 - 21. Oktober: 30 Days Of Night



30 Days Of Night er en "vampyr-film" fra 2007 regissert av David Slade (som også har laget Hard Candy). Hovedrollene innehas av Ben Foster, John Hartnett og Melissa George.



Kort sammendrag:
In Barrow, Alaska, seventy percent of the population of five hundred and some dwellers travels on the day of the last sunset, since the town will stay along the next thirty days without sun light. Sheriff Eben Oleson and Deputy Billy Kitka find many cell phones burned on the road. Then they receive a phone call from the local creator telling that his dogs have been slaughtered; later Eben finds the operator of the cell tower decapitated. He arrests a troublemaker drifter and the stranger frightens him telling that "they are coming and the locals will be dead". Sooner Eben discovers that the town is under siege and attacked by a gang of bloodthirsty vampires, and together with a few survivors, they hide in a empty cellar expecting for the next sunrise.



Om ikke det er et glimrende scenario for en film så veit ikke jeg. Lokasjonen som filmen er filmet på er utrolig "pen" å se på og det er mange nydelige "screenshot" øyeblikk i denne filmen. Filmen kan på en måte tidvis minne litt om John Carpenter`s The Thing, noe som ikke akkurat gjør den noe dårligere.



Skuespillerene gjør en meget god jobb og til å med John Harnett som jeg ikke har hatt noe videre sansen for før syntes jeg var knall i denne filmen.



Filmen er faktisk overaskende blodig og det er et par ganske så grafiske scener i den, så de som ikke har sansen for sånt bør nok lukke øynene i noen minutter inniblant.



Om det skal settes fingeren på noe som ikke var så bra med denne filmen, så kan det jo nevnes at de faktisk klarer å ha med en skuespiller i en scene ETTER at han har blitt tatt av dage tidligere i filmen. En liten miss der. Selve slutten på filmen(uten å røpe den) følte jeg også at ble litt dum og klisje-aktig, men det er sikkert bare meg.

Så alt i alt en av de beste vampyrfiilmene de senere årene.

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar