lørdag 31. oktober 2009

Dag 31 - 31. Oktober: Halloween (1978)
Den som ble overasket over at dette ble dagens film kjenner meg nok for dårlig.. hehe


Halloween er en skekkfilm laget i 1978 av John Carpenter. Filmens hovedroller innehas av Jamie Lee Curtis, Donald Pleasence (som også spilte i 2, 4 og 5), P.J Soles og Tony Moran.Kort sammendrag:
The year is 1963, the night; Halloween. Police are called to 43 Lampkin Ln. only to discover that a 17 year Judith Myers had been stabbed to death, by her 6 year-old brother. After being institutionalized for 15 years, Myers breaks out just days before Halloween. No one knows nor would wish to find out what would happen on October 31st 1978, besides Myer's physciatrist Dr. Loomis. He knows Michael is coming back to Haddonfield, but by the time the town realizes it, it'll be to late for many people.Halloween er av mange regnet som den filmen som startet bølgen med "Teen-slashers" som kom utover åp 80 tallet (med A Nightmare On Elm Street og Friday The 13th i spissen). Filmen er også en av de mest populære filmseriene med sine 8 oppfølgere og "2 remakes". Filmen kostet ca 350 000 dollar å lage og har spilt inn ca 250 millioner dollar, så på alle måter en god investering.Dette var (teoretisk sett) Jamie Lee Curtis sin debutfilm og den satt virkelig fart på karrieren hennes. I etterkant fikk hun tittelen "Scream Queen" i og med at hun i starten av karrieren spilte i en stor mengde skrekkfilmer. Donald Pleasences rolle som Samuel Loomis i denne filmen er også verdt å nevne. Han ble etterhvert synonymet til Halloween filmene, og du verden for noen glimrende skuespillerprestasjoner han hadde i de 4 Halloween-filmene han spilte i.Ironisk nok var det en ren tilfeldighet at masken som Myers bærer i denne filmen og som nå er verdenskjent i det hele tatt ble valgt. Grunnen var rett og slett at de ikke hadde råd til å kjøpe en fancy maske, så da gikk de for det billigste og enkleste alternativet. En enkel hvit Captain Kirk William Shatner maske, som ble malt hvit og påfestet hår.

Som en liten morsom tileggsopplysning kan det nevnes at min favorittskuespiller Christopher Lee fikk tilbud om å spille rollen som Samuel Loomis. Lee takket nei til dette. I ettertid har han inrømmet at dette var det største feilgrepet i hans karriere.Min egen mening føler jeg at jeg ikke bør skrive så mye om. Dette er sånn jeg ser det den ultimate skrekkfilmen. Man har alle ingrediensen man trenger for å lage en glimrende film. Gode skuespillere, en god historie, en ikonisk skrekkfilm-figur og glimrende musikk (laget av Carpenter selv).

Terningkast:


Vel, det var det for i år. Det kan vel hende jeg finner på noe av det samme til neste år, vi får se... Vurderer også en "Julefilm-Maraton, men vi får se hvordan det går.. hehe

Takk til alle som tittet innom og "Happy Halloween"

1 kommentar: