onsdag 7. oktober 2009

Dag 7 - 7. Oktober - Blood From The Mummy's TombBlood From The Mummy's Tomb er en film laget av (suprise suprise) det britiske filmselskapet Hammer Horror. Filmen som ble laget i 1971 var faktisk forbudt i Norge helt frem til 2003.
Filmen ble regissert av Seth Holt som desverre døde av en hjertesvikt midt under inspillingen. Michael Carreras (Som har produsert og reggisert en rekke andre Hammer filmer som She, Dracula A.D 1974, Vampire Circus, Moon Zero Two og den før omtalte Prehistoric Woman) tok da over regien (på den betingelse at han ikke fikk noen akreditering for å ha laget filmen).Et kort sammendrag av filmens handling (På engelsk i og med at jeg er litt for trøtt til å sitte og oversette akkurat nå):

A group of Egyptologists discover the tomb of an evil queen. When the girl born to the wife of the expedition's leader at the moment of the discovery grows up it becomes evident she has inherited the beauty and the soul of the mummy. This strikes terror into almost all the expedition's members and for good reason, as they are one by one gruesomely murdered. Despite this, one of their number is intent on exploiting this frightening power.Filmen er på mange måter en "typisk" Hammer film. Alle elementene som vanligvis er med i disse filmene er også godt representert her. Det dreier seg da om en "overnaturlig" historie, veltalende britiske skuespillere, overveldende musikk, litt mørke særegne kulisser, en stor mengde gørr og blod og såklart lettkledde unge damer. Hva mer kan man be om..(Nevnte jeg blod og gørr??)


Vel, hva skal man si. Den vanlige mannen i gata vil nok betegne dette som en ganske så dårlig film, men for en Hammer fan som meg var dette en meget underholdende film.
Historien er ikke det store, effektene i filmen er billige (sett etter dagens standard), skuespillerene er ganske statiske både når det gjelder repliker og bevegelser og dubbingen er ganske slurvete til tider. Men jeg må si jeg likte denne filmen godt på tross av alt dette. Det blir som å se på en Bruce Lee film. Du vet at filmen er full av "feil" og du vet hva som kommer til å skje, men alikevel har du moro av å se dem.Sluttscenen i filmen er også meget god og i og med at det kanskje (selv om jeg tviler på det) finnes en person eller to som leser denne bloggen som vil se filmen så lar jeg være å røpe den.For å oppsumere kort, en glimrende film for de som liker Hammer filmene, mens de fleste andre kanskje får finne seg noe annet å se på.

Terningkast:
Morgendagens film er filmen som av mange er regnet som tidenes beste "skrekkfilm", om jeg er enig finner vi ut i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar