søndag 25. oktober 2009

Dag 23 - 23. Oktober: The Blair Witch ProjectThe Blair Witch Project er en Independent film utgitt i 1999. Den er regissert av Daniel Myrick og Eduardo Sánchez.

Kort sammendrag:
21. oktober 1994 dro tre filmskolestudenter, Heather Donahue, Joshua Leonard og Michael Williams, ut i Black Hills-skogen i Maryland for å lage en dokumentarfilm om den lokale legenden om Blair-heksen. Ingen har hørt fra dem siden. Et år senere ble opptakene deres funnet. The Blair Witch Project er deres ettermæle. Filmen dokumenterer de unge filmskapernes rystende og opprivende fem dager lange vandring i skogen, og inneholder alle de skremmende hendelsene som fører frem mot den endelige forsvinningen.

The Blair Witch Project er en av de største suksesshistoriene i moderne skrekkfilmhistorie. Lenge før filmen hadde premiere ble det skrvet om filmen om den på omtrent alt som kunne krype å gå av datidens film forum. Grunnen var at det var snakk om at filmen var en virkelig hendelse.- Både at skuespillerene var forsvunnet (På åpningsdagen for filmen hang filmselskapet opp flere "Have you seen theese people" plakater rundt om i byene som filmen ble vist) og at Blair-heksen faktisk eksisterte.Litt fakta om filmen:
- Det tok litt over åtte dager å spille inn filmen.

- Filmselskapet Haxan Films lånte navnet sitt fra Benjamin Christensens heksedokumentar Häxan (1922), som inspirasjon til filmen.

- Skuespillerne ble bare gitt et 35 siders «manus» om mytologien bak plottet før de begynte filmingen. Alle replikkene ble improvisert og nesten alle hendelsene i filmen var ukjent for de tre skuespillerne på forhånd.- De tre skuespillerne, Heather Donahue, Joshua Leonard og Michael C. Williams stod bak nesten hele filmingen selv.

- Filmen kostet 22 000 dollar å lage, mens den såilte inn rundt 250 millioner kroner.Mesteparten av filmen er filmen med håndholdte kameraer (noe som senere har blitt brukt i filmer som Cloverfield, Rec, Diary Of The Dead og Quarrantine med stort hell) og mye i sort-hvitt. Noe som gir filmen et enda mer "realistisk" preg.

Vel, i og med at jeg har bodd og bor i skogen fortsatt må jeg si at dette er en av de filmene som har gjort størst inntrykk på meg. Dette er faktisk den mest skremmende filmen jeg har sett i hele mitt liv. Grunnen til dette er ikke "skumle monstre" eller "blodige scener", men det det faktum at dette er noe som virkelig kunne skjedd. Jeg kjenner selv følelsen av å gå alene rundt i skogen og hvor skremmende denne følelsen kan være.Uten tvil en av de beste skrekkfilmene som er laget og en film alle bør se.

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar