torsdag 15. oktober 2009

Dag 15 - 15. Oktober: Childs Play



Child's Play er en skrekkfilm fra 1988, skrevet av Don Mancini og regissert av Tom Holland. Filmen ble lansert av United Artists den 9. november 1988.

Filmen hadde bare en moderat suksess i billettsalget ved lansering, men har siden utviklet kultstatus blant fans av skrekkfilmsjangeren. Filmen fikk også en mengde oppfølgere som ble lansert av Universal Studios (som tilegnet seg rettighetene til serien kort tid etter lanseringen av originalen), blant annet Child's Play 2, Child's Play 3, Bride of Chucky, og i 2004, Seed of Chucky.



Handling:
Den går. Den snakker. Den dreper...
Til seksårsdagen fikk Andy Barclay en uskyldig utseende dukke kalt Chucky. Andy vet at Chucky lever, men hverken hans mor eller politiet tror ham. Grusomme mord blir begått når Andy og Chucky dukker opp. Fremdeles vil ingen tro det Andy forteller. Chucky er besatt av Charles Lee Ray, og er udødelig.
Han gjemmer seg der du minst aner det. Uskyld er hans offer og redskap, uvitenhet hans våpen. Hevn er hans eneste glede.
Andy's mor (Catherine Hicks) nekter å tro at Andy er skyld i mord, men tiden løper ut og de blir hengende fast i et spindelvev av terror.



Chillds Play er en fim som miner meg veldig mye om "Leprechaun" filmene. De har nogenlunde samme historie, samme karakteroppbyggning og begge filmene har 2 glimrende skuespilelere som henholdsvis "Leprechaun" (Warwick Davis) og "Chucky" (Brad Dourif).

Childs Play kan ikke på noen som helst måte kalles noe mesterverk, men filmen er på mange måter sjarmerende og underholdende med tanke på at det er snakk om en skrekkfilm. Selve "Chucky dokken" er faktisk overaskende godt laget og utført i og med at det her er snakk en god del år før man fikk fart på CGI`en.



En av de beste filmene i serien og verdt en titt for de som har moro av litt lettfatlige skrekkfilmer.

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar