lørdag 10. oktober 2009

Dag 10 - 10. Oktober - Død Snø


(Her er det engelske coveret av filmen som ser 100 ganger tøffere ut en det nitriste norske)

For første gang i "Oktober-Film-Festival" blir ikke dagens film sett alene. Vi var faktisk 2 stk som så denne filmen. Så om det er andre som har lyst til å delta på denne festivalen en dag så er det bare å spørre. Det er godt med plasser ledig for å si det sånn.. heheDød snø er en norsk film utgitt i 2009. Filmen er laget av det samme teamet som laget Kill Bujo (som jeg ikke syntes var helt det store).Kort sammendrag:
Vennegjengen hadde alt de trengte for en vellykket påskeferie; hytte, ski, snøskuter, rattkjelker, store mengder øl og en fruktbar kjønnsfordeling. Det var i hvert fall ingen av dem som hadde sett for seg at de ikke skulle komme hjem i live! Nazizombie-bataljonen som hjemsøker fjellområdene rundt Øksfjord hadde imidlertid andre planer.

Død snø har blitt mottat med storkmende jubel i "skrekk-miljøer" over hele verden og den ble faktsik også nominert i hele 4 kategorier på årets Scream-Awards.Jeg kan vel begynne med å si at dette ikke er en film for alle typer mennesker. Sjangeren "Zombie-Komedie-Splatter" er en ganske uvanlig sjanger for å si det sånn. Død snø er i mine øyne en komedie med inslag av ganske sterke "splatter" scener. Det er tydelig at regissør Tommy Wirkola har sett sin andel av skrekkfilmer opp i gjennom årene for her er det flere referanser til kjente skrekkfilmer.Filmen er i mine øyne den beste noske filmen på mange tiår og det er velfortjent at denne har fått såpass mye oppmerksomhet ute i Europa.-

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar