torsdag 1. oktober 2009

Film 1 - 1. Oktober: Prehistoric Woman (A.K.A Slave Girls)
Prehistoric Women eller Slave Girls som den er kjent som i USA er en film utgitt av Hammer Film Productions i 1967. I motsetning til de fleste andre av Hammer sine filmer er ikke dette en skrekkfilm, men derimot en mer Adventure /Fantasy preget film.

Et kort sammendrag av handlingen.

Filmen går kort og greit ut på at David Marchand (Spilt av Michael Latimer) som er en jungel-guide blir tatt til fange av "Nesehorn-stammen" som har tenkt å ofre han til gudene for at han jaktet på deres marker. David klarer å få tatt på deres "hellige (plast??) nesehorn", noe som gjør at han åpner en portal til en annen verden. Der er det Dronning Kari som regjerer. Hun er lederen for "brunettene", mens "blondinene" er deres slaver. Mennene derimot er stuet bort i en hule og innestengt. David blir så nødt til å både finne en måte å bedri "blondinene", samt komme seg tilbake til sin egen verden.


Konseptet i seg selv hørtes kanskje ikke ut som det helt store, og det er det virkelig heller ikke.
Historien i seg selv er kanskje ikke det dumeste jeg har hørt, men i og med at dette er en hammer film kan man ikke forvente seg store mer. Filmen er helt tydelig spilt inn i et studio og og med at alle bakgrunnene er HELT stasjonære. Men dette er jo såklart litt av sjarmen.

Det faktum at alle de "Prehistoriske damene" snakker perfekt British-English (Bortsett fra en del av blondinene som ganske tydelig er fra andre verdensdeler som Jamaica, Ungarn og USA.) gjør filmen enda et hakk morsommere.

Filmen er ikke elendig, men det er vel strengt talt en film for spesielt interreserte. Det faktum at ALLE skuespillerinnene i filmen har MINIMALT med klær på og at 40% av filmen består av at disse hopper spretter og danser rundt helt uten grunn , kan kanskje få noen flere til å ha moro av denne filmen. Men stort sett en film for spesielt interreserte. OG på sett og vis er det vel nettopp dette som redder filmen fra en bunn karakter. Hvem kan vel si gi bunnkarakter til en film med halvnakne damer som gyver løs på hverandre med både armer, bein og kniver??


OG virkelig toppen av kransekaka er den Utrolig troverdige nesehornet som dukker opp i slutten av filmen (Et snev av ironi der kanskje).

Men alt i alt ingen oscarvinnede film, men en morsom film å se på når det ikke finnes noen ander gode alternatvier.Kan røpe såpass at i morgen kommer det til å bli en skikkelig klassiker...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar