fredag 2. oktober 2015

Dag 02 - 1900-1905 - The Haunted Curiosity Shop (1901)

 (illustrasjonsbildet har ingenting med selve filmen å gjøre, men siden en filmplakat ikke var å oppdrive får dette være en erstatning)


Dagens film er den britiske filmen The Haunted Curiosity Shop fra 1901. Filmen er regissert av Walter R. Booth og har Booth selv i hovedrollen.Synopsis: En gammel man blir skremt av en flyvende hodeskalle.

Filmen:

I likhet med gårdsdagens film kan også denne sees fult lovlig i sin helhet på youtube. 

Dette var langt i fra W.R Booth sin første film. Han hadde tidligere laget filmer som Upside-Down, The Human Flies og Railway Collision for å nevne noen og alle disse filmene viste da som man kanskje kan forstå ut i fra tittelene et «film-tricks». 


Filmen er både av handling og effektmessing veldig lik gårsdagens Méliès film, noe som kanskje ikke er så veldig rart siden Méliès garantert var en stor inspirasjon for Booth. Den er noe kortere, men også denne fremstår som «en-tagning».


The Haunted Curiosity Shop er en overraskende hendelsesrik film, mend tanke på at den kun varer i litt over 2 minutter. Booth har stappet inn så mange tricks som overhode mulig på den korte spilletiden for å imponere mest mulig, noe han for såvidt også klarer. 

 

Dessverre så har det siste «trickset» i filmen, med et hode som flyter mot skjermen og publikum ikke tålt tidens tann og ikke eksisterer i sin fulle form lenger. Noe som så klart er litt synd. 

 

Walter R. Booth døde i 1938 etter å ha laget godt over 160 filmer, forøvrig samme år som Georges Méliès gikk bort. 

 
Imponernde saker dette her også, men dette føltes litt mer som en «se hva vi kan gjøre» film, i og med at det ikke er så mye som en fnugg av historie her så dermed litt lavere score på denne enn gårsdagens film.Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar