torsdag 29. oktober 2015

Dag 29 - 2013 – Horns (2013)


Dagens film er den amerikanske filmen Horns fra 2013. Filmen er regissert av Alexandre Aja og harJuno Temple, Max Minghella , Daniel Radcliffe i hovedrollene.


Synopsis: Ig Perrishs kjæreste myrdes under mystiske omstendigheter. Ett år senere er livet hans i ruiner. Han ble aldri mistenkt eller stilt for retten for mordet (som han heller ikke begikk), men han blir likevel hengt ut som skyldig ute blant folk. Så plutselig en dag gror det ut et par merkelige djevelhorn fra tinningen hans, og det viser seg at disse hornene har kraften til å få folk til å plumpe ut med sine dypeste hemmeligheter. Dermed setter Ig ut for å finne ut sannheten om drapet på kjæresten. 
 

Trailer


Har man første sett en Daniel Radcliffe film er det tydeligvis vanskelig å slutte for her han jaggu hovedrollen i andre film på rad. Horns ble strengt talt gitt ut i 2014, men hadde verdenspremiere på Toronto Film Festival i September 2013, så da teller den som en 2013 film for min del.

 
Denne gangen i Horns regissert av den franske regissøren Alexandre Aja som jeg har sansen for. Blant hans beste filmer finner vi Haute Tensios, The Hills Have Eyes, Mirrors og Piranha 3D.


Horns er basert på en bok skrevet av Joe Hill i 2010, og Hill er vel best kjent for å være sønnen til den anerkjente skrekkforfatteren Stephen King. Så skribent genene er det tydeligvis ikke noe å si på. 

 

En litt artig funfact er at I Horns boken så gledet Ig (Radcliffe sin karakter) seg til å lese Harry Potter bøkene til sine barn. Noe som må sies å være en artig tilfeldighet. 

 
Daniel Radcliffe ble forøvrig ganske så syk under innspillingen av filmen. En dag han var veldig tørst drakk han en del av vannet fra springen i «campingbilen» han bodde i. Det Radcliffe ikke visste var at dette vannet var tilsatt frostvæske slik at det ikke skulle fryse og Radcliffe ble da senge liggende i flere dager etter dette. 

 
Horns er en underholdene og ganske annerledes film og Hill skal ha skryt for å ha laget en meget uoriginal og ganske nyskapende historie. Filmene er vel ikke akkurat en ren skrekkfilm da den slik jeg ser det grenser til både drama, thriller og skrekk, men jeg likte den godt uansett hvilken sjanger man putter den inn i. 

 
Filmen har også som de fleste av de siste filmene jeg har sett flott kinematografi og med masse flotte lokasjoner. Om man skal kritisere noe rundt filmen så må det være at den kanskje er litt i lengste laget og at et par av scenene drar litt vel langt ut. Men ikke nok til at det ødelegger helhetsinntrykket av filmen. 

 
Horns er en underholdende film som jeg skulle ønske hadde fått litt mer oppmerksomhet når den kom. I motsetning til for eksempel Twilight og Sharknado filmene så er dette faktisk ganske nyskapende og artige saker som jeg virkelig vil anbefale folk å sjekke ut. 

 
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar