onsdag 28. oktober 2015

Dag 28 - 2012 - The Woman In Black (2012)
Dagens film er den britiske filmen The Woman In Black fra 2012. Filmen er regissert av James Watkins og har Ciaran Hinds , Janet McTeer og Daniel Radcliffe i hovedrollene.


Synopsis: Det er begynnelsen av 1900-tallet. Den unge advokaten Arthur Kipps, alenefar etter at kona døde i barsel fire år tidligere, blir sendt til en avsidesliggende landsby for å håndtere boet etter en eksentrisk kvinne. Innbyggerne ønsker ham langt vekk, men Arthur nekter å dra hjem - og så møter han det hevngjerrige, svartkledde gjenferdet som terroriserer den lille landsbyen.

Trailer:

Dag nummer to på rad med filmer produsert av Hammer Film og denne gangen en filmatisering av en historie skrevet av Susan Hill, nemlig The Woman In Black. Hills krev denne boken i 1983 og den ble rasket en meget populær bok. 


Den har ogås blitt satt opp både som et hørespill på radio og som en teateroppsettning på West End i London. Forestillingene i London pågår fortsatt og er nå den 4. lengstgående teateroppsettningen på West End. 

 
Daniel Radcliffe vil nok fortsatt slite med Harry Potter imaget sitt i flere år fremover, men jeg for min del synets han har utviklet seg til å bli en god skuespiller som viser at han kan takle forskjellige roller. Han gjør en meget solid jobb her i rollen som Arthur Kipps og vil nok overaske mange med denne rolletolkningen. 

 
Denne filmen er basert på samme historie som en tidligere film, nemlig TV-filmen The Woman In Black fra 1989. En film jeg dessverre enda ikke har fått sett, men som har fått meget gode omtaler og som har blitt meg sterkt anbefalt, så den vil nok bli kjøpt inn i nær fremtid. 

 
Filmen spilte inn bra med penger, og fra et budsjett på 15 millioner dollar spilte den inn rundt 128 millioner dollar. Når en film gjør det såpass bra så er det nesten uunngåelig at det kommer en oppfølger og det gjorde det også til denne. 

 
The Woman in Black: Angel of Death ble gitt ut i Februar i år og fikk i grunn ganske elendig omtale når den kom ut. Men til dens forsvar så skal det sies at den kun hadde et budsjett på 1 million dollar og den har til nå spilt inn 38 millioner så noen total flopp var den ikke. 

 
The Woman In Black var nok en overraskende god liten skrekkfilm, og selv om det også her er en del overnaturlige saker og litt vel mange unødvendige jump scares, så var jeg i grunn forberedt på akkurat det så denne kan jeg trygt anbefale videre. 

 
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar