fredag 9. oktober 2015

Dag 09 - 1935-1940 - Bride Of Frankenstein (1935)Dagens film er den amerikanske filmen Bride Of Frankenstein fra 1935. Filmen er regissert av James Whale og har Valerie Hobson, Colin Clive og Boris Karloffi hovedrollene.


Synopsis: Dr. Frankenstein og hans monster viser seg å fortsatt være i live, og doktoren ønsker å slutte med eksperimentene han tidligere gjorde. Men når Dr. Pretorius, kidnapper hans kone, ser Frankenstein seg nødt til å hjelpe han å lage et nytt monster, denne gangen et kvinnelig monster.

Trailer:

Da er det tid for årets første oppfølger, og hvilken oppfølger det er. Av mange er dette blitt kalt tidenes beste oppølger og på mange måter overgår den faktisk også originalen. Av andre oppfølgere som er regnet som bedre enn originalen så har vi jo titler som Star Trek 2, The Dark Knight, Terminator 2, The Godfather Part II og Star Wars Episode V selv om jeg personlig kanskje ikke er enig i alle. 

 

Her snakker vi skuespillerprestajoner på toppnivå. Colin Clive og Boris Karloff er med videre og spiller knallbra også i denne. I tilegg kommer Elsa Lanchester inn i tittelrollen og gjør en kjempejobb når hun først får skjermtid. En personlig favoritt er Dwight Fry i rollen som denne gangen Igor isteden for Fritz som han spilte i den første filmen. 

 

Karloff protesterte ganske kraftig mot det faktum at Monsteret skulle snakke i denne filmen, men han ble nedstemt av både James Whale og Universal som ønsket at Monsteret skulle bli mer fremtredende i denne filmen. 

 

Karloff skled forresten under innspillingen og fikk hofta ut av ledd, men som den profesjonelle skuespilleren han var fortsatte og fullførte han innspillingen. Noe jeg tviler sterkt på at hadde skjedd i dag da det gjerne blir ukevis med pauser i innspillingene grunnet skader på hovedskuespillern.

 
 
Men filmen ble ingen suksess under testvisningene i April 1935. Publikum var ikke fornøyd med filmen i det hele tatt og den ble etter dette klippet om, scener ble fjernet og scenen i sigøynerleiren ble lagt til. I følge ryktenen ble filmen klippet ned med 15 minutter etter denne testvisningne. 

 

Siden denne filmen ble såpass populær ble det raskt bestemt å gi ut flere Frankenstein filmer. Son Of Frankenstein fulgte opp i 1939, The Ghost Of Fankenstein i 1942, Frankensein meets The Wolfman i 1943 og House Of Frankenstein i 1944. Karloff spilte monsteret i to av disse, da Son og House. I tilegg kom det en komedie i 1948 i form av Bud Abbott Lou Costello Meet Frankenstein. 

 

Når man tenker på oppfølger nummer tre, fire etc. i dag så er det som regel elendige filmer kun gitt ut for å tjene inn et par lettjente kroner, men oppfølgerne til Frankenstein er i grunn gode alle sammen og vel verdt å sjekke ut. 

 

Bride Of Frankenstein er som sagt en av tidens beste oppfølgere og en selvfølgelig film å se for alle skrekkfans. 

 

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar