mandag 19. oktober 2015

Dag 19 - 1983-1986 – Dèmoni (Demons) (1985)Dagens film er den italienske filmen Dèmoni fra 1985. Filmen er regissert av Lamberto Bava og har Karl Zinny, Natasha Hovey og Urbano Barberini i hovedrollene.


Synopsis: Mange gjester er invitert til åpningen av det nye kinobygget og i det filmen starter begynner noen av gjestene å bli mer og mer voldelige. Etterhvert begynner de å transformeres over til blodtørstige og onde demoner. Dermed må de resterende gjestene kjempe en hard kamp mot disse for i det hele tatt å overleve. 

Trailer

Da er det tid for en Lamberto Bava her på bloggen. Lamberto er en meget god og annerkjent regissør, men slet lenge med å komme seg ut av skyggen på sin far, nemlig Mario Bava. Men Lamberto startet tidlig å jobbe på settet med sin far og allerde i 1966 i en alder av kun 22 år jobbet han han assistent regissør på western filmen Ringo del Nebraska. 

 

Men Bava begynte selv å lage filmer etterhvert og har laget mange virkelig gode filmer opp igjennom årene. Blant de beste finner vi filmer som, Rabid Dogs, Macabro, A Blade In The Dark, Blastfighter og Demons 1 & 2. 

 

Bava selv omtaler dette som hans favoritt blant filmene han har regissert og jeg er ikke langt unna å være enig selv. I tilegg til ha Bava i regissør-stolen så har blant andre Dario Argento vært med å skrive manuset. Argento produserte forøvrig også filmen, samt at hans mer «ukjente» datter Fiore spilelr en av hovedrollene. 

 
Historien her er både morsom og underholdende og selv om jeg ikke er så veldig stor fan av 80-talls musikk så passer musikken utrolig godt inn i denne filmen. Det virker som om alle involvert var innstilt på å lage en underholdende cheezy zombie film, og dette klarte de virkelig. 

 
I tilegg til Bava i regissør stolen, og Argento på produksjonsiden har jaggu en annen av Italias store skrekk regissører sneket seg med også. Michele Soavi spiller her en dobbeltrolle som Jerry og som «The Man In Black». Soavi er vel kanskje best kjent for å ha regissert de to glimrende filmene Dellamorte Dellamore og Stagefright. 

 
Lokasjonene som de brukte til å filme i var faktisk en ekte gammel kinosal som ikke lenger var i bruk. Bygningen som ble brukt som kino, sett utenifra eksisterer fortsatt og er nå en klubb kalt «Goya». 

 
I Tyskland ble faktisk oppfølgeren gitt ut først og da ble denne filmen satt opp på kino der som en oppfølger, noe som jo er litt merkelig. 

 
Demons er en meget underholdende liten skrekkfilm som er sterkte anbefalt for alel som er glad i 80-talls cheezy skrekkfilmer med plenty med Gore og god musikk. 

 
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar