søndag 18. oktober 2015

Dag 18 - 1980-1983 - Paura nella città dei morti viventi (City Of The Living Dead) (1980)

 Dagens film er den italienske filmen Paura nella città dei morti viventi fra 1980. Filmen er regissert av Lucio Fulci og har Janet Agren, Catriona MacColl og Christopher George i hovedrollene.


Synopsis: I den lille byen Dunwitch i New England begynner det å skje en rekke mystiske og urovekkende ting. En prest begår selvmord ved å henge seg og etterhvert begynner enkelte av byens borgere å se deres avdøde slektninger i nattemørket. En spådame mener at noen har åpnet porten til helvete – og snart blir flere drept på bestialske måter av de onskapsfulle skapningene som har reist seg fra sine graver. 
 

Trailer

Noen vil kanskje se på dette som litt juks siden også gårsdagens film var fra 1980, men siden jeg følte for å se begge disse to italienske klassikerne, samt at års-gruppereingen fra i dag går over til «tre-år» istedet for «fem-år» så ble det slik. 

 

Nok en film regissert av de store kult-regissørene i Italia, denen gangen Lucio Fulci. Lucio Fulci er vel hakket mer anerkjent og velrenommert enn det D'Amato var, og han laget helt klart flere kvalitetsfilmer. 

 

Fulci var også innom så godt som det som var av sjangere i løpet av sin filmkarreiere, men er vel best kjent for sine Giallos og skrekkfilmer, selv om også laget noen knallgode Westerns. Filmer som bør trekkes frem er Lizard in a Woman's Skin, Don't Torture a Duckling, Zombi 2, The New York Ripper, The House By The Cemetary, The Beyond og Murderock.


 

På 90-tallet begynte produktiviteten å stoppe opp og helsa begynte å bli skranten. Fulci døde i Mars 1996 av å ha glemt å ta sin daglige dose insulin. 

 

I denne filmen som i alle Fulcis filmer er det helt klart historien som er fokuset og som er det man virkelig bør bite seg merke i, eller? Nei, som vanlig er historien en ganske rotete affære som egentlig bare er der for å vise frem gore-effekter og flotte kulisser og landskap. Men jeg klager ikke. 

 

 Catriona MacColl og Christopher George spiller ganske bra i de to hovedrollene her, og for oss skandinaver så er det jo også morsomt å se at Janet Agren titte innom.


Filmen har en god atmosfære, flotte lokasjoner og glimrende musikk laget av Fabio Frizzi. 


Filmens største problem er som sagt at historien er litt vanskelig å følge, samt at editeringen er tidvis litt slitsom. Men filmen er slettes ikke dårlig, men den er nok den svakeste av de tre «Gates Of Hell» filmene til Fulci. De to andre etterfølgerne er da før nevnte House By The Cemetary og The Beyond. 

 

En underholdende liten Italiensk skrekkfilm dette her, som er å anbefale til fans av sjangeren og av Fulci såklart. 
 
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar