mandag 12. oktober 2015

Dag 12 - 1950-1955 - Creature From The Black Lagoon (1954)


Dagens film er den amerikanske filmen Creature From The Black Laggon fra 1954. Filmen er regissert av Jack Arnold og har Antonio Moreno, Julie Adams og Richard Carlson i hovedrollene.


Synopsis: Forskere bedøver og fanger monsteret som blir forelsket i sjefsforskerens kvinnelige assistent (Julia Adams). Det ensomme monsteret, "et levende, amfibisk 'missing link'" klarer å rømme, og kidnapper personen som er gjenstand for dets følelser. Sjefsforskeren (Richard Carlson) starter så et korstog for å redde assistenten sin, og kaste den uhellsvangre skapningen tilbake ned i dypene hvor den kom fra. 

Trailer:

Creature From The Black Lagoon er en film i Universal Monster serien. Sammen med Frankenstein, Dracula, Phantom Of The Opera, The Wolf Man, The Invisble Man og The Mummy. Det er i grunn litt rart at Creature From The Black Lagoon i det hele tatt er regnet med i denne serien i og med at den er nesten 20 år nyere enn alle de andre filmen som er med i serien. 

 
Creature From The Black Lagoon er i dag mange måter klisjefilmen for "skuespiller i gummidrakt", men filmen er fortsatt overraskende god. Historien er basert på en historie som produsent William Alland hørte på et middagsselskap om en halvt fisk, halvt menneskelignende skapning som levde i Amazonas jungelen. Han syntes at historien hørtes så spennende ut at han ville lage en film av denne historien. 

 
Ben Chapman som spilte "Gil-man" i scenene på land kunne ikke sitte ned når han hadde på seg drakten, så han var nødt til å stå i opptil 14 timer hver dag mens de spilte inn filmen. Hvem sa at det var mer glamorøst å være filmstjerne på 50-tallet :-) 

 
Etter signede var dette en av Ingmar Bergman sine favorittfilmer og han så denne filmen på bursdagen sin hvert eneste år i voksen alder.


Jeg så for en tid tilbake et par scener av filmen i 3D, og jeg må si at 3D effektene i denne filmen virkelig imponerte meg. Først og fremst fordi filmen er over 60 år gammel, men med 3Den fikk man virkelig dybdefølelsen i bildet og man følte at man ble en del av filmen. 

 
Som med alle de andre Universal Monster filmene fikk også denne noen oppfølgere. Revenge of the Creature i 1955 og The Creature Walks Among Us i 1956. Disse er på langt nær like gode som den første filmen i serien, men de har nok underholdning til at også de er verdt å få med seg. 

 
Det har også vært snakk om å lage en moderne remake av denne filmen i snart 15 år, men ting tar tid i Hollywood og nå om dagen er det ikke like stor interesse for klassiske monstre da det nå er superhelter som er tingen. Så vi får se om det blir noe Black Lagoon action i fremtiden. 

 
Selv om filmen nok er den svakeste av filmen i Universal sin Monster avdeling så er det en meget underholdende og god film som helt klart er vel verdt å sjekke ut for sort-hvit fansen. 
 
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar