tirsdag 20. oktober 2015

Dag 20 - 1986-1990 - Dèmoni 2... l'incubo ritorna (Demons 2) (1986)Dagens film er den italienske filmen Dèmoni 2... l'incubo ritorna fra 1986. Filmen er regissert av Lamberto Bava og har Coralina Cataldi-Tassoni, Nancy Brilli, David Edwin Knight i hovedrollene.


Synopsis: En gruppe leietakere og beøskende er fanget i et leilighetskompeks som er infestert av demoner som forsøker å jakte de ned. 


Trailer:

I og med at Demons ble en såpass stor suksess ble det med det samme satt i gang med å lage en oppfølger. Dette er også dag nummer fire på rad med Italienske filmer på rappen, så jeg liker tydeligvis å holde meg i et filmland når jeg først har havnet der :)


Denne gangen er lokasjonen flyttet fra en kino over til et bygningskompleks, noe som jo er en artig forandring. Bortsett fra dette er Demons 2 stort sett den samme filmen som den første. Vi har samme konseptet med Zombier som løper rundt og ungdommer som blir drept til høyre og venstre. 

 

Men dette er absolutt ikke noe å klage på for denne filmen er i lilhet med den første filmen underholde saker. Filmen er om mulig enda mer cheezy enn den første filmen, men den er ikke like bloding som den første, og av en eller annen grunn så er det fengende soundtrack-ideen fra den første filmen borte. 

 

Dario Argentos datter, Fiore Argento spilte en av hovedrollene i Demons og her i oppfølgeren har hans andre datter Asia en liten rolle. En rolle for forøvrig var hennes første filmrolle. Senere ble hun en av sin fars favoritt skuespillere å ha med i filmene sine, og hun har også laget et par filmer på egen hånd. 

 

Det eksisterer faktisk hele tre filmer som hevder å være film nummer tre i Demons serien. 

 
Bava selv laget en tredje oppfølger La casa dell'orco (Demons III: The Ogre, The Ogre: Demons 3, House of the Ogre) som en TV-film i serien «Brivido Giallo» men denne har jeg faktisk ikke sett.
Vi har også Umberto Lenzi sin Dèmoni 3 (kjent som Black Demons på engelsk) som ble gitt ut i 1990, men filmen som de fleste oppfatter som den tredje filmen i serien er derimot Michele Soavis «La Chiesa» (The Church som ble gitt ut i 1989. 


 

I tilegg har det kommet fire filmer til i serien, da i form av Michele Soavi's «La Setta» (også kjent som The Devil's Daughter eller Demons 4, The Sect), Umberto Bava's «La maschera del demonio» (også kjent som The Mask Of The Demon eller Demons 5: The Devil's Veil). Luigi Cozzi "Il Gatto Nero" (også kjent som The Black Cat, eller Demons 6: De Profundis /From The Deep. De to sistnevnte ble for å gjøre det hele virkelig forvirrende gitt ut før Demons 4. 
I tilegg har da også Michele Soavis glimrende film «Delamorte Dellamore» blitt gitt ut under tittelen «Demons 95». Men for min del så er Demons-filmene de to første som ble regissert av Lamberto 
Bava, så får resten stå på sine egne ben. 

 
Denne oppfølgeren er kanskje ikke like god som den første filmen, men den er fortsatt meget underholdende og vel verdt å se for fans av den første filmen og som før nevnt 80-talls skrekk fans. 

 
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar