onsdag 14. oktober 2015

Dag 14 - 1960-1965 - The Innocents (1961)Dagens film er den britiske filmen The Innocents fra 1961. Filmen er regissert av Jack Clayton og har Michael Redgrave. Peter Wyngarde og Deborah Kerr i hovedrollene.


Synopsis: En ung uerfaren kvinne får jobben som guvernanten til to foreldreløse barn som bor i en stselig hus sammen med tjenerskapet. I starten er alt fryd og gammen, men etterhvert begynner barna oppførsel å bekymre guvernanten og alt viser seg ikke å være så bra som det ser ut likevel. 


Trailer

The Innocents er en glimrende britisk liten skrekkfilm med masse skremmende stemming og fantastisk kinematografi. Filmen har også et glimrende sountrack som er med på å lage den uhyggelige stemningen.  Dette er nok en den aller beste bruken av lys og skygger jeg har sett i en film så langt i miott liv og dette må jo være prototypen på hvordan man lager en sort-hvit skrekkfilm. 

 
Filmen er baserte på William Archibald sitt teaterstykke med samme navn som hadde premiere på Broadway i 1950. I følge Profesor Christopher Frayling er 90% av filmmanuset Truman Capote sitt verk. 

 
Deborah Kerr som spiller hovedrollen gjør en glimrende jobb i denne filmen og dette er nok hennes beste prestasjon på filmlerretet i mine ønye, på tross av hennes seks! Oscar nominasjoner i andre film. 

 
Hun spilte i godt over 50 filmer i løpet av sin filmkarriere og er nok best kjent fra andre klassikere som From Here to Eternity, The King And I, Heaven Knows, Mr. Allison. Hun døde i 2007 i en alder av 86 år grunnet Parkinson. 

 
Pamela Franklin og Martin Stephens er også to som bør nevnes her. De spiller meget godt i rollene som barna Miles og Flora, og til og med jeg som ikke er så glad i barneskuespillere må si at disse to gjorde noen fantastiske jobber her. 

 
Dessverre var det ingen av dem som fikk noen store filmkarrierer etter dette da Martin gav opp skuespillerkarrieren et par år senere, mens Pamela primært fikk kun små-roller i Tvserier.
Jack Clayton var nervøs for å eksponere barna mot det dystre temaene man finner i filmen, så de fikk kun utlevert fragmenter av manuset hver morgen hvor de skumleste delene var fjernet. 

 
Dette er nok en film som Martin Scorcese har inne på sin liste over de elleve skumleste skrekkfilmene gjennom tidene, så jeg og gode gamle Martin har tydeligvis mye samme smak når det kommer til klassiske skrekkfilmer. 

 
Min Blu-Ray fra Criterion er det fantastisk bilde og lyd på og denne utgaven er vel så nær en perfekt utgave som man kan komme av denne filmen. En utgave det er verdt verdt å gå til anskaffelse av med en eneste gang. 
  
Helt klart en av de mest stemningsfulle og «creppy» skrekkfilmene gjennom alle tider og en film enhver skrekkinterresert bør ha i samlingen. 
 
Terningkast:Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar