søndag 11. oktober 2015

Dag 11 - 1945-1950 - She-Wolf Of London (1946)


Dagens film er den amerikanske filmen She-Wolf Of London fra 1946. Filmen er regissert av Jean Yarbrough og har Sara Haden, June Lockhart og Don Porter i hovedrollene.


Synopsis: Phyllis Allenby er en ung og vakker kvinne som snart skal gifte seg med sin kjæreste. Men i den lokale parken i nærhten foregår det mystiske mord hvor alle ofrene har blitt brutalt myrdet. Siden Scotland Yard etterhvert begynner å kalle mordene for «varulv-mordene» begynner etterhvert Phyllis selv å utforske disse mordene i frykt for at hennes familiehistorie har noe med disse å gjøre.


Trailer:

Filmen fikk navnet Curse of the Allenbys når den ble gitt ut i England, en tittel som kanskje passer bedre til filmen. Men «She-Wolf» tittelen gjorde såklart at filmen fikk litt mer eksponering. Poenget med navnet var å prøve å cashe inn på den tidligere Werewolf of London.


Filmen ble lansert i en såkalt «double-bill» sammen med «The Cat Creeps» (som i grunn er en bedre film) 17. Mai 1946. I og med at Unniversal Pictures på denne tiden ikke hadde sin «egen» kinokjede så slo de ofte sammen to av filmene sine for å gjøre de mindre atraktive titene mer populære. 

 
Filmen er en del av The Wolf-Man Legacy Collection, som også er den utgaven jeg har sett. Filmen har egentlig ikke noe i denne boksen å gjøre det slik jeg ser det, uten å røpe hvorfor. Men nok en gang så er det vel for å forsøke å tjene inn et par ekstra kroner. 

 
June Lockhart er sjarmerende i rollen som Phyllis Allenby og hun har hatt en meget aktiv skuespiller karriere med hele 169 filmer/serier under beltet. 

 
Hun startet med en liten rolle i A Christmas Carol i 1938 og spilte sist i filmen Zombie Hamlet fra 2012. Ikke verst det i en alder av 86 år. Hun har også en av hovedrollene i filmen «The Remake» som snart er kinoklar, noe som må sies å være imponerende. 

 
Filmen er mer en slags murder-mystery enn en varulv film iallfall og fungerer i mine øyne sånn passe. Filmen er ikke så veldig god med en heller skuffende historie, og det eneste som redder filmen er det faktum at skuespillerne iallfall gjør så godt de kan med det de har å jobbe med. 

 
Filmen er veldig kort med en spilletid på kun 58 minutter, så man trenger ikke sette av hele kvelden for å se denne filmen iallfall. Er vel for spesielt interesserte, men har du ingen andre filmer tilgjengelig er den fullt se-bar. 
 
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar