tirsdag 6. oktober 2015

Dag 06 - 1920-1925 - Die Nibelungen Siegfrieds Tod & Kriemhilds Rache (1924)Dagens filmer er de tyske filmene Die Nibelungen Siegfrieds Tod & Kriemhilds Rache fra 1924. Filmen er regissert av Fritz Lang og har Hanna Ralph, Gertrud Arnold, Margarete Schön og Paul Richter i hovedrollene.


Synopsis: Siegfried blir uovervinnelig etter å ha drept en drage og badet i dens blod. Siegfried må så kjempe mot den lokale klanen fra Nibelungen vel vitende om at hans kjærlighet til hans kone er hans eneste svakhet. 


Trailer:

Da er det tid for den tredje tyske filmen på rad, noe som viser at Tyskerne var langt fremme når det gjaldt skrekk tidlig på 1900-tallet. Denne gangen er det faktisk 2 filmer som har blitt sett. 

 

Die Nibelungen er delt inn i to deler som henger sammen og er årets klart lengste film med sine 282 minutter spilletid. 

 

Nok en gang er det en meget anerkjent og ledende regissør innenfor filmhistorien som står bak filmen, denne gangen Frtiz Lang. Lang er best kjent for filmer som den episke filmen Metropolis, glimrende film Noir titler som Clash By Night, Ministry of Feat og The Big Heat, samt den glimrende filmen M. 

 

Die Nibelungen var den niende filmen Lang laget og dette året etter Dr. Mabuse, der Spieler - Ein Bild der Zeit og året før Metropolis, så med andre ord en god periode for Lang. 

 

Manuset til filmen ble skrevet av Langs sin daværende kone Thea Von Harbou som igjen var basert på det giganstiske diktet «Nibelungenlied» som ble skrevet rundt år 1200. 

 

Die Nibelungen er en virkelig episk film, ikke bare med tanke på at den er fra 1924 men sånn generelt. Her er det mye som skal fortelles og man tar seg også tid til å fortelle dette. Filmen ble nok litt i lengste laget for min del med sine 5 timers spilletid og jeg forstår hvorfor de delte den opp i to deler. 

 

Det har kommet en rekke andre filmer basert på samme historie. Blant andre Sigfrido fra 1957, en ny to-delt film med navnet Die Nibelungen fra 1966-67, Siegfried und das sagenhafte Liebesleben der Nibelungen fra 1971, og to TV-filmer Die Nibelungen og Ring of the Nibelungs fra 2002 og 2004. 

 

Dette er en virkelig episk fortelling som nok en gang kanskje ikke har den store skrekk-appellen nå i dag, men den er helt klart et virkelig episk mesterverk som bør sees en gang i løpet av livet. Men del den gjerne opp i to sittinger :)


*Dessverre var blu-ray spilleren på pcen min lei å spille av filmen så da måtte jeg ty til å «låne» litt bilder fra rundt omkring på nettet isteden dessverre.

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar