torsdag 3. oktober 2013

Dag 03 - 1408


Dagens film er den amerikanske filmen 1408 fra 2007. Filmen er regissert av Mikael Håfströmog har Tony Shalhoub, Mary McCormack, Samuel L. Jackson og John Cusack i hovedrollene.


Synopsis: Den berømte forfatteren Mike Enslin (John Cusack) har spesialisert seg på overnaturlige fenomener og er nå i gang med sin tredje bok om temaet. Mike har enda til gode å møte et gjenferd og tror bare på det han kan se med det blotte øyet. Han går grundig til verks i sin research, men får problemer når han insisterer på å leie seg inn på det beryktede rom 1408 i Hotell Dolphin. 


Trailer:


De fleste filmer bassert på Stehen King sine bøker har opp igjennom årene dessverre hatt en tendens til å ikke være så veldig bra. Det finnes heldigvis unntak som The Green Mile, Pet Semetary, Stand By Me, Shawshank Redemption, Christine, The Shining og Misery. 

 
1408 er som sagt basert på en historie av Stehen King, men det var ikke langt i fra at det aldri ble noen bok av historien. King skrev de første kapitlene til sin faktabok «On Writing» som et eksempel om hvordan man kan lage starten av en bok. Heldigvis syntes han at starten var såpass bra at han bestemte seg for å fullføre boken. 

 
Historien er basert på historiene til parapsykolog Christopher Chacon som undersøkte de hjemsøkte rommene på Hotel Del Corona i Coronando i California. King syntes dette var så fascinerende at han ville lage sin egen historie rundt dette. 

 
Hovedrolleinnehaver John Cusack som tidligere spilte Denny Lachance i en annen King bassert, nemlig Stand By Me spiller usedvanlig bra i denne filmen. Han har mange scener hvor den enste han i grunn spiller «mot» er seg selv, og gjør en veldig god jobb med dette. 


Filmen er ganske så «trippy» og man er aldri helt sikker på om man er i en slags drømmeverden eller om det er virkeligheten man ser, noe som er veldig effektivt. Historien er godt oppbygget og jeg har merket at for hver gang man ser filmen så oppdager man nye småting som man ikke så ved forrige gjennomgang. 

 
Det eksisterer en alternativ skutt til filmen som var den originale slutten. Men denne ble vist til et test-publikum, men de syntes den avslutningen var for deprimerende så de laget da en ny avslutning på filmen. Denne alternative slutten eksisterer på 2-disc utgaven og Blu-rayen av filmen, og jeg syntes den passer bedre inn i filmen enn den som allerede er der. 

 
Filmen hadde et budsjett på 25 millioner dollar og har spilt inn rundt 132 millioner dollar, så den var en suksess. 

 
En god film som absolutt er verdt å sjekke ut for de som liker psykologiske skrekkfilmer. 
 
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar