lørdag 12. oktober 2013

Dag 12 – Garden Of Love


Dagens film er den tyske filmen Garden Of Love fra 2003. Filmen er regissert av Olaf Ittenbach og har Donald Stewart, Bela B. Felsenheimer, James Matthews-Pyecka og Natacza Boon i hovedrollene.


Synopsis: Lille Rebecca er den eneste overlevende efter en brutal massakre i et hippie-kollektiv. Når hun vokser opp, fortrenger hun stille og rolig den voldsomme opplevelsen hun var vitne til som ung pike. Mange år senere begynner den nå voksne Rebecca plutselig å bli hjemsøkt av bisarre og blodige visjoner som plager den unge kvinnen så hun ikke kan fungere i sitt daglige liv. Rebecca aner en sammenheng til sine barndomsopplevelser, og beslutter seg for én gang for alle å konfrontere fortiden. Snart er hun på vei dit massakren fant sted, hvor det snart skal vise seg at fortidens spøkelser er langt mer håndgripelige enn Rebecca på noen som helst måte kunne forestille seg. 
 
Trailer:

Olaf Ittenbach er en tysk skrekkregisør som er blitt kjent i sitt hjemland for sine splatterfilmer. Personlig må jeg si at dette er min første film av Ittenbach og første gang jeg har hørt om han.
Vi snakker her med andre ord om nok en lavbudsjetts skrekkfilm med mye blod og gørr. Da får vi se hvordan den gjør det sammenlignet med de tidligere Norske og Svenske filmene innen samme sjanger jeg har sett i løpet av denne måneden. 

 
Ittenbachs film The Burning Moon fra 1997 ble vistnok totalforbudt i Tyskland grunnet alt for harde voldsskildringer, og Ittenback selv ble beskyldt for å glorifisere voldshandlinger. Dette var beskyldninger han selv benektet og han påpekte (akkurat slik jeg også tenker) at det kun er snakk om fiktive handlinger i en film og ikke virkelige hendelser. 

 
Ittenbach er også en annerkjent spesialeffektmann i tyskland og han har blant annet væt med å laget spesialeffektene i mange av Uwe Bolls filmer. 

 
Dette er noe som man kan se for det er noen veldig imponerende spesialeffekter når det kommer til såkalt «blod og gørr» i denne filmen. Jeg vet ikke om det er «anatomisk» korrekt det som man ser på skjermen her, men det er heller ikke så vesentlig. Det er visstnok dette som har gjort at Ittenbach er blitt en kjekt figur innen skrekkmiljøet og historien og skuespillet er dermed ikke så viktig for fansen. 

 

Skuespillet fremstår som noe stivt og replikkene blir veldig «opplest» og det er ikke helt den store innlevelsen i prestasjonene. Men de fleste av skuespillerne i filmen har lite erfaring fra tidligere filmer, så det er vel en læringsprosess også her som i de fleste andre yrker. 

 
Garden Of Love ble i USA lansert som «The Haunting Of Rebecca Verlaine». Jeg er litt usikker på når filmen ble lansert i USA, men det kan for meg virke som om den er lansert i USA i løpet av de ssite årene og dermed fikk et nytt navn for å henge med på «Haunting» bølgen som har vært i USA de siste årene. 

 
Filmen er slettes ikke verst, men kan nok være litt hard kost for den normale kinogjenger. Passer nok best for de som liker litt mer harde-skrekkfilmer. 

 
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar