søndag 27. oktober 2013

Dag 27 – Videodrome


Dagens film er den amerikanske filmen Videodrome fra 1983 . Filmen er regissert av David Cronenberg og har Lynne Gorman, Jack Creley, Deborah Harry, Sonja Smith og James Woods i hovedrollene.


Synopsis: Max Rem leder kabelfjernsynskanalen Kanal 83. For å kunne hevde seg i konkurransen med alle de andre tilbudene på dette markedet, har han funnet ut at det er nødvendig å satse mer utradisjonelt, og stasjonen sender programmer med både mykporno og vold. Men han er stadig på jakt etter ny og kraftigere kost. En dag blir han gjort oppmerksom på noen signaler som er fanget opp fra en satellitt med bilder av vold og tortur. Programmet kommer fra Pittsburgh og heter Videodrome. Max blir interessert i å komme i kontakt med produsenten, men blir advart, blant annet av agenten Marsha.


Trailer:


Da er det klart for nok en film fra David Cronenberg, denne gangen i form av Sci-fi skrekkfilmen Videodrome.


Ideen bak filmen fikk Cronenberg ut fra sine egen tanker fra han var barn. Han fikk da inn TV-signarler fra Buffalo, i New York på sin kanadiske TV etter at de kanadiske tvsendingene var over. Han brukte da å være bekymret for at han fikk se noe som var forstyrrende, og som ikke var ment for alminneligheten. 

 
Videodrome er en virkelig surrealistisk film. Første gang jeg så den for sikkert 15 år siden mislikte jeg den veldig. Jeg syntes da filmen bare var merkelig og ikke gav noe mening i det hele tatt.
Nå 15 år senere derimot så ser jeg mer hva Cronenberg forsøkte å oppnå. Filmen er fortsatt ganske merkelig til tider, men nå fremstår effektene mer imponerende enn merkelige. 

 
James Woods har alltid vært en skuespiller som er nesten alltid presterer bra, men han spiller nesten alltid triste, gale eller sinte karakterer, noe som på en måte gjør det vanskelig å virkelig like han som skuespiller. Men her i denne filmen gjør han i alle fall en glimrende jobb og er helt klart hovedgrunnen til å se denne filmen. 

 
Spesialeffektene i filmen er usedvanlig bra her, kanskje til og med hakket over sminke effektene fra The Fly som Cronenberg også har regissert. Noen vil kanskje se at effektene ikke er så imponerende med tanke på hva man kan få til nå i dag, men man må ha i bakhodet at denne filmen faktisk ble laget i 1983. 

 
Videodrome var en skikkelig katastrofe når den hadde kinopremiere i sin tid. Filmen tjente inn kun 2 millioner dollar av budsjettet på 6 millioner. Men med årene så har filmen blitt en kult klassiker og en film mange mange mennesker har sett. 


 
En liten funfact om filmen er at hele traileren til filmen faktisk er laget og satt sammen på en Commandore 64, noe som må sies å være ganske spesielt. 


 
I 2009 så informerte Universal Stuidios a de hadde fått rettighetene til å lage en remake av Videodreom. Planen var at Ehren Kruger skulle skrive manuset sammen med Daniel Bobker. Men dette ble det ikke noe av. Men i August 2012 så informerte Universal at Adam Berg skulle regissere remaken av Videodrome, men i Oktober 2013 så er det fortsatt lite info å finne om dette prosjektet. 

 
En imponerende film som har en fasinerende og god historie. Vel verdt å sjekke ut for fans av Sci-fi skrekk. 

 
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar