tirsdag 22. oktober 2013

Dag 22 – Quatermass and the Pit

Dagens film er den britiske filmen Quatermass and the Pit fra 1967. Filmen er regissert av Roy Ward Baker og har Peter Copley, Julian Glover, Barbara Shelley, Andrew Keir og James Donald i hovedrollene.


 
Synopsis: Et eldgammelt Marsiansk romship blir funnet i London og begynner å få psykiske effekter på Londons beboere. 

 
Trailer:


Teknisk sett er denne filmen mer en Science Fiction, enn en ren skrekkfilm. Men den har elementer av skrekk i seg og er laget av Storbritainias beste filmselskap når det kommer til skrekkfilmer nemlig, Hammer Films. I tilegg er Q en bokstav det ikke er så veldig lett å finne gode filmer til å anmelde. Dermed ble det slik. 

 
Quatermass And The Pit er tredje film i Quatermass serien. Den følger The Quatermass Experiment fra 1955 og Quatermass 2 fra 1957. 

 
Filmen er bassert på en Science Fiction Miniserie i 6 deler som BBC produserte i 1958. Hammer Films kjøpte retighetene til å lage filmer av alle tre miniserien noe de etterhvert også gjorde. 

 

Dette var den første av mange velykkede filmer som Roy Ward Baker regisserte for Hammer, og han gjør en god jobb. I USA hvor de ikke var kjent med de tidligere filmene fikk filmen tittelen Five Million Years to Earth.


Andrew Keir og Roy Ward Baker var etter sigende ikke så gode venner under innspillinegn av filmen. Dette grunnet at Baker heller ønsket å se Kenneth Moore i hovedrollen, men dette nektet de høye herrene Hammer films. Men Keir syntes alikevel at teamet jobbet godt sammen og fikk laget et godt produkt. 

 
Filmen skal ikke tas på alvor for å si det sånn, for den er ganske campy og overdreven til tider. Filmen er også tidvis ganske humoristisk og som vanlig med Hammer sine filmer, veldig britisk i fremførelsen. 

 
Jeg har når sant skal sies ikke sett de 2 første filmene i serien, dessverre. Men etter å ha sett denne er jeg nå på utkikk etter de 2 første filmene i serien for å se hvordan de gjør seg i forhold til denne. 

 

Denne filmen fikk også sine oppfølgere, dog ikke i form av offisielle oppfølgere fra Hammer Films sin side. I 1979 kom filmen The Quatermass Conclusion, samme år kom det også en miiserie kalt «Quatermass» mens det i 2005 kom en TV-film kalt The Quatermass Experiment. 

 
Filmen er en god blanding av skrekk, sci-fi, komedie og drama og vel verdt å sjekke ut for de som er fan av klassiske britiske filmer. 

 
Terningkast:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar