fredag 11. oktober 2013

Dag 11 – The FlyDagens film er den amerikanske filmen The Fly fra 1986 . Filmen er regissert av David Cronenberg og har Leslie Carlson, Joy Boushel, John Getz, Geena Davis og Jeff Goldblum i hovedrollene.


Synopsis: I denne skremmende, men svært rørende og romantiske grøsseren spiller Jeff Goldblum hovedrollen som en altfor ambisiøs forsker som ved et uhell smelter sammen med en vanlig flue mens han gjennomfører et underlig teleportasjonsforsøk. Da må en journalist, som har forelsket seg i ham mens hun dekker hans vitenskapelige framskritt (Geena Davis), ta seg av et skremmende vesen når insektet tar stadig mer over. 

 
Trailer:


The Fly er sannsynligvis en av de beste «remakene» som er laget, sammen med en annen glimrende film nemlig «The Thing». Originalen kom i 1958 og hadde Vincent Price i hovedrollen. Mens originalen nå fremstår litt mer «morsom» enn skremmende, så er 1986 utgaven virkelig en film som fortsatt er imponerende og skremmende. 

 
Historien og oppbygningen i filmen er rett og slett glimrende og transformeringscenene er både grotese og impnerende. Man blir på en måte dratt inn i historien og man føler virkelig med karakterene opp i gjennom hele filmen. 

 
Filmen har meget imponerende praktisk effekter og sminke, og disse ble utført av Chris Wales. Han brukte godt over 3 måneder på å få laget alle modellene og draktene som Jeff Goldblum bruker i filmen. Han vant forøvrig også en Oscar for sin jobb på denne filmen. 

 
Skuespillet i filmen er meget bra og disse rollene er nok helt klart både Goldblums og Davis sine beste roller. Selv om jeg liker Goldblums karakter Ian Malcolm fra Jurrassic Park filmen også veldig godt. Goldblum passer perfekt i rollen som Seth Brundle og gir veldig mye av seg selv i denne filmen. 

 
Filmen fikk i 1989 en oppfølger som var regissert av Chris Wales, mannen bak sminkeeffektene i originalen. Den eneste skuespilleren som var med i begge filmene var John Getz som spiller den samme rollen som Stathis Borans. 

 
Det har flere ganger blant annet i 1990, 2003, 2009 og 2012 vært snakk om enda en oppfølger eller remake med dette har (heldigvis) ikke skjedd enda. 

 
The Fly er glimrende film som jeg i grunn vil anbefale absolutt alle å sjekke ut.

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar