onsdag 16. oktober 2013

Dag 16 – Kill Baby, Kill

Dagens film er den italienske filmen Kill Baby, Kill fra 1966 . Filmen er regissert av Mario Bava og har Piero Lulli, Fabienne Dali, Erika Blanc, Giacomo Rossi-Stuart i hovedrollene.


Synopsis: En 1800-talls landfsby blir hjemsøkt av ev spøkelse til en modersk liten jente. 

 
Trailer:


Her er det når sant skal sies litt juks på gang. Dette i og med at filmens originale tittel er Operazione paura, noe som egentlig skulle tilsi at den burde blitt sett på «o» dagen, men i og med at jeg ikke hadde noen andre alternativer til filmer som begynner på K, måtte man ta en spansk en i dag. 

 

Dette er faktisk også nok en film fra Mario Bava, og dette kun 2 dager siden siste Bava film. Men siden det var en kvalitetsfilm gir jeg denne sjansen. I og med at dette er en Italiensk film har den så klart hatt en hel haug med alternative tittler. Blant annet Curse of the Dead, Curse of the Living Dead, Don't Walk in the Park, Kill, Baby... Kill! og Operation Fear. 

 
Denne gangen er det en skrekkfilm mef okus på spøkelser som står på plakaten fra Bava og ingen Giallo. 

 
Etter to ukers innspilling så var produksjonsteamet tomme for penger, noe som må sies å være imponerende. For å sikre at filmen i det hele tatt ble ferdiginnspilt gikk både regissør Bava og skuespillerne med på å fullføre filmen uten å få betalt. Da er man både engasjert og har tro på arbeidet sitt. 

 
Filmen har blitt kalt en «mix av Hamer Horror og Twin Peaks» og dette kan jeg forstå. Filmen har den gotiske følelsen fra en Hammer film, mens den er både mystisk og ganske lik i oppbygningen som Twin Peaks. 

 
Kamraarbeidet i filmen er glimrende med tanke på at dette er en film fra 1966. Mens de fleste på denne tiden fortsatt brukte stasjonære kameraer som fulgte handlingen fra en vinkel, bruker Bava både POV vinkler, bevegelige kameraer og noen virkelig gode overganger. 

 
Min DVD utgave er gitt ut av Diamond Entertainment i 2001, så bildekvaliteten på filmen var dessverre meget dårlig. Men det ser ut som om denne filmen er lei å få tak på, så man får vel være fornøyd med at man i det hele tatt har filmen. Men ryktene sier at utgaven fra Dark Sky films både er uklippet og med mye bedre bildekvalitet, så den er nok utgaven å skaffe seg. 

 
En atmosfærisk og surrealistisk skrekkfilm som så absolutt er å anbefale for fans av Italiensk skrekk. 

 
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar