mandag 28. oktober 2013

Dag 28 – Wicker TreeDagens film er den britiske filmen Wicker Tree fra 2011 . Filmen er regissert av Robin Hardy og har Clive Russell, Henry Garrett,Christopher Lee, Jacueline Leonard og Graham McTavish i hovedrollene.


Synopsis: To unge misjonærer blir sjarmert av innbyggerne i Tressock i Skotland og blir med på en lokal festival, uten å vite om de skjebnesvangre konsekvensene dette vil få. 


Trailer:


The Wicker Tree er av mange oppfatet som en Remake eller en oppfølger til Robin Hardys The Wicker Man fra 1973. Dette er kanskje ikke så rart i og med at Hardyu har regissert begge, de har ganske like historier og Christopher lee spiller i begge filmene.


Men i følge regissør Robion Hardy er The Wickre Tree en «følgesvenn» til The Wicker Man og en film som er innenfor samme tema og på samme tid. 

 
I 2002 jobbet Hardy på en film som hadde titteln «The Riding Of The Laddie» og denne filmen skulle omhandle to unge ny-kristne som gikk fra dør til dør og der ble trukket inn i en mørk verden. Filmen skulle hatt blant andre Sean Astin, LeAnn Rimes, Vanessa Redgrave og Christopher Lee i hovedrollene. Men på grunn av usikker finansiering ble hele filmprosjektet kansellert. Dermed bestemte Hardy seg for å skrive om manuset og jobbe videre med dette, noe som 9 år senere resulterte i denne filmen. 

 
Robin hardy sin originale plan var at rollen som Sir Lachlan Morrison skulle besettes av Christopher Lee. Men desverre så skadet Christopher seg under innspillingen av «The Resident» og dermed hadde ikke Lee (som da var 88 år) ikke mulighet til å ta en så stor rolle i filmen. Hardy var skuffet og trist over dette og skrev inn en ekstra liten cameo rolle som Sir Lachlans mentor i en flashback scene så Lee skulle få vært med i filmen. 

 
Jeg syntes at The Wicker Man fra 1973 var en usedvanlig god film og ble meget positivt overasket når jeg for noen år siden hørte at denne filmen var under produksjon. Enda bedre ble det hele når det viste seg at det var Robin Hardy som skulle regissere filmen, i og med at han siden 1973 kun har regissert en film ved navn «The Fantasist» fra 1986. 

 
Dette er vel også dessverre et av filmens store problemer. Mange med meg hadde sannsynligvis alt for store forhåpninger til denne filmen, og det å lage en film som skal ha likhetstrekk med en annen film som ble laget 38 år tidligere viste seg å være vanskelig.


Filmen er på ingen måte dårlig, og hadde man byttet navn på filmen og ingen «link» til The Wicker Man hadde eksistert så hadde det vært en bra film. Men denne linken eksisterer i høyeste grad og er dermed vanskelig å komme utenom. Noe av det eneste positive man kan si er at filmen visuelt sett er meget vakker og selve kinematografien fungerer greit. 

 
Filmen mangler mystikken og spenningen som The Wicker Man ghadde og man sitter hele tiden å venter på at noe mer spennede skal skje. Filmen heller mer mot en drama-komedie enn mot en skrekk-thriller noe som skuffet i allefall meg. Det er såklart hyggelig å se Christopher Lee på skjermen i noen få minutter, men hans scene har lite med filmen å gjøre og er veldig tydelig bare en vennetjeneste. 

 
The Wicker Tree er også i følge ryktene siste del i «Wicker Man Triologien» som som tilsier at det kommer en tredje film i rekken. Denne har en så lenge fått produksjonsnavnet «The Wrath Of The Gods», og skal visstnok være en romantisk sort komedie. Filmen er en så lenge visstnok i pre-produksjon med en ventet premiere en gang i løpet av 2015. Men lite info eksisterer en så lenge om filmen., bortsett fra at Hardy skal regissere.Desverre en heller skuffende affære, men for de som ikke kjenner til The Wicker Man fra før så kan filmen være grei å se.  
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar