lørdag 26. oktober 2013

Dag 26 – Urban Legend


Dagens film er den amerikanske filmen Urban Legend fra 1998 . Filmen er regissert av Jamie Blanks og har Tara Reid, Jared Leto, Rebecca Gayheart, Robert Englund, Alicia Witt og Joshua Jackson i hovedrollene.


Synopsis: I den siste tiden har Pendleton Universitet i New England vært plaget av en rekke høyst merkverdige dødsfall. Den vakre, selvsikre Natalie er sikker på at en gal morder er på ferde. En morder som utvelger ofrene sine på grunnlag av de gamle sagaene som spøker på stedet. Men vennene tror ikke på henne. Først da Natalie oppdager sammenhengen bak de mange dødsfallene, går den grufulle sannheten opp for henne: Det neste offeret er henne selv... 

 
Trailer:


Urban Legend er en av de mange «ungdomsskrekkfilmene» som restratet skrekkbølgen i USA på slutten av 1990-tallet og som i tillegg fikk flere oppfølgere. Sammen med blant andre Scream, Jeppers Creepers, Final Destination og I Know What You Did Last Summer.


Urban Legnd gjør ingen skam på navnet sitt og inneholder mange referanser til mer eller mindre kjente amerikanske «urban legends». Blant annet «Killer in the backseat», «The Hook» og Pop Rocks & Soda». 

 
Urban Legends har en imponerende rolleliste med en god blanding av kjente skrekkskuespillere og mange nye ansikter som etterhvert har blitt kjente hollywoodfjes. Skuespillet i filmen er generell sett bra og det er moro å se Robert Englund i en litt annen rolle en som Freddy. 


Personlig syntes jeg det var gøy å se Danielle Harris i en helt annen rolle en det hun på den tiden var kjent for å ha spilt i før. 

 
Men på tross av dette er nok dessverre Urban Legend en av de minst gode av disse sent 90-talls skrekkfilmene. Filmen er ikke dårlig, men den er er ikke like interessant som for eksempel Scream og I Know What You Did Last Stummer. Historien er grei nok den, men den mangler de store spenningstoppene som de 2 andre store filmene i sjangeren har. 

 
Filmen har til nå fått tre oppfølgere. Urban Legends – Final Cut fra 2000, Urban Legends – Bloody Mary fra 2005 og Ghosts of Goldfield fra 2007. Ghosts Of Goldfiled er ikke en direkte oppfølger, men den var originalt ment som en oppøflger til Urban Legend filmen. 

 
En helt ok moderne slasher, men langt der i fra noen klassiker. 

 
Terningkast:Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar