mandag 10. oktober 2011

Dag 10 - Nochnoy Dozor (Russland)

Dagens film er den russiske filmen Nochnoy Dozor (eller Nightwatch som den heter på Engelsk) fra 2004. Filmen er regissert av Timur Bekmambetov og har Konstantin Khabenskiy, Vladimir Menshov, Valeriy Zolotukhin og Mariya Poroshina i hovedrollene.Synopsis:
Anton Gorodetsky (Konstantin Khabensky) står ovenfor en rekke problemer i det han trer inn i lysets rekker. Det viser seg at han er en av de Andre - en av dem som har spesielle krefter og dermed må velge sitt ståsted. Lysets veg eller mørkets. Han må hanskes med det skjebnesvangre drapet på en av sine fiender og følgene av dette, en kvinne og hennes forbannelse, en vampyrjente som er ute etter ham og en ung gutt som blir revet mellom lysets og mørkets krefter. Uten Antons ekspertise kan verden stå for fall. Har Moskva og resten av verden sett sine siste timer i lyset?

Trailer:


Night Watch er den første delen av en trilogi basert på Sergei Lukyanenkos bestselgende science fiction-trilogi med titlene Night Watch, Day Watch og Dusk Watch. Night Watch er da første del i denne triologien. Året etter ble Dnevnoy dozor (Day Watch) sluppet, men desverre så ser det ut som om den siste delen av triologien ikke kommer til å bli noe av. Regissøren var lite lysten på å lage den siste filmen og film selskapet gav også utrykk for at det ikke kom til å bli noe av. Nå som det i tilegg har gått 6 år siden Day Watch kom ut så ser prosjektet helt dødt ut. Men man vet aldri.Filmen som kostet rundt 25 millioner kroner å lage var en STOR suksess i Russland og slo alt som var av seerrekorder der borte. Den spilte inn rundt 130 Millioner kroner bare på kinovisningen og jeg vil tro at man kan legge på X antall millioner når det kommer til DVD-salg, så uten tvil en stor suksess.Noen steder på nettet blir denne filmen fremstilt som en skrekkfilm, noen steder som et drama og noen steder som heftig Action. Jeg for min del vil kategorisere det som en god blanding av alle tre. Muligens ikke en film som hører hjemme i denne bloggen, MEN når sant skal sies så er det ikke akkurat den letteste tingen i verden å finne andre gode Russiske skrekkfilmer for å si det sånn. I tillegg har det / kommer det til å bli mye alternative filmer her så greit med litt variasjon.Jeg husker jeg så denne filmen når den kom ut i 2004 og jeg ble ikke videre imponert. Tidvis er det mye dialog som ikke fører noe sted, men når det først skjer noe så skal det jaggu være action. Da det full guff på musikken og det klippet 3-4 ganger i sekundet.Ved andre gjennomgang, 7 år etter er filmen fortsatt ikke blitt så mye bedre. Jeg fikk litt bedre tak på historien, men historien sitter fortsatt ikke helt for min del. En av grunnene til dette kan såklart være at den er bygget opp med 2 oppfølgere planlagt, men historien burde vært bedre. Action sekvensene er fortsatt litt for heftige for min del og i tilegg så føles det merkelig at ting må «kalibreres inn» for å komme i fokus i omtrent halvparten av scenene.For å komme med noe positivt, så gjorde skuespillerene en god jobb og selve «effektene» i filmen var tidvis ganske imponerenede. I tilegg så er musikken godt sammensatt og med et overaskende variert soundtrack.Alt i alt en helt ok Actionfilm, men ikke helt min greie. Sjekk heller ut regissørens «Wanted» fra 2008 med James McAvoy og Angelina Jolie om du vil ha litt god action.Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar