søndag 9. oktober 2011

Dag 9 - El Epinazo Del Diablo (Mexico)

Dagens film er El Epinazo Del Diablo (eller The Devil's Backbone som den heter på engelsk) som er en Mexikansk film fra 2001. Filmen er regissert av Guillermo del Toro og har Marisa Paredes, Eduardo Noriega, Federico Luppi og Fernando Tielve i hovedrollene.Synopsis:
På det veldig lite hyggelige barnehjemmet hvor filmen foregår, bor det eksepsjonelt skumle barnespøkelset Santi. Santi ble drept da han ble grisebanket og druknet og går igjen - komplett med blekt ansikt, væskende øyne, våte klær og et åpent sår i hodet hvor blodet velter ut.

Trailer:


De som tittet innom i fjor husker kanskje at dette ikke er mitt første møte med Mexikanske skrekkfilmer. I fjor så jeg «Kilometro 31» som fikk en heller lav score med sitt terningkast 2. Men denne filmen her har jeg straks mer trua på.Guilermo Del Toro er nok et kjent navn for de som setter pris på gode filmer. Han har blant annet skrevet manus til filmen «El laberinto del fauno» (Pan's Labyrinth) samt regissert storfilmer som «Hellboy», «Mimic» og «Blade 2». I tillegg til å regissere denne filmen, skrev han både manus og produserte filmen. I følge han selv er dette hans mest personlige og beste film.l Epinazo Del Diablo har en sterk bak historie ved å legge handlingen til den spanske borgerkrigen. Selv om krigen aldri er satt i hovedfokus får man hint om hva som har skjedd og kommer til å skje i krigen.Noen sekvenser i filmen kan Minne litt om sekvenser fra filmer som The Others, The Ring og Darkness Falss, men jeg følte ikke på noen måte at Del Toro kopierte noen av disse filmene på noen som helst måte. Den anerkjente filmkritikeren Roger Ebert sa i sin tid at han foretrakk Devil's Backbone til The Others som kom ut det samme året, og selv om jeg er stor fan av The Others selv, så er jeg faktisk langt på vei enig med han.Fernando Tielve som spiller Carlos gjør en glimrende jobb i denne filmen. Virkelig et stort skuespillertalent som faktisk har spilt i godt over 20 filmer siden hans debut i denne filmen. Han hadde også en liten rolle i Del Toro's største kassasuksess «El Labyrinto Del Fauno».Det var noen rykter som tilsa at han vurderer å forsøke å slå seg inn i det amerikanske filmmarkedet, men ingenting er på nåværende tidspunkt bekreftet.CGI effektene som er brukt for å lage spøkelsesgutten Santi ser utrolig bra ut, med tanke på at denne filmen er blitt 10 år gammel og de er også ganske annerledes fra hva iallefall jeg har sett fra før. Imponerende å se hva de har fått til med 4,5 millioner dollar i budsjett. Når filmen i tilegg har spilt inn rundt 750 Millioner så må det sies å være en suksessfull film.En annerledes spøkelseshistorie hvor historien er viktigere enn det å skremme seeren. Dette er uten tvil den beste Mexikanske filmen jeg har sett til nå. Verdt en titt for alle som liker «skrekk» med en god historie bak.Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar