fredag 14. oktober 2011

Dag 14 - Koroshiya 1 (Japan)Dagens film er den Japanske filmen Koroshiya 1 (eller Ichi The Killer som den heter på Engelsk) fra 2001. Filmen er regissert av Takashi Miike og har Tadanobu Asano, Nao Ohmori, Shin'ya Tsukamoto og Toru Tezuka i hovedrollene.

Synopsis:

Når en Yakuza boss ved navn Anjo forsvinner med 300 millioner yen og hans viktigste tjener, må en sadistisk mann ved navn Kakihara, og resten av hans gjengmedlemmer gå på jakt etter ham. Etter å ha fanget og torturert en rivaliserende yakuza-medlem for å leter etter svar, så innser de snart at de har feil mann og begynner å se etter mann ved navn Jijii som tipset dem av i første omgang. Snart møter Kakihara og hans menn Ichi, en psykotisk, seksuelt undertrykt ung mann med utrolige kampsport evner og knivblad som kommer ut av hans sko. Etter at Ichi tar ut medlemmer en for en av Yakuza, mens Kakihara forfølger Ichi og Ichi er kontrolleren til Jijii. Og hva vil skje som et endelig oppgjør mellom en torturert og ultra-voldelig Ichi og en smerteavhengig Kakihara?

Trailer:


Ichi The Killer er en av filmene som var totalforbudt i Norge da den kom ut og (noe overraskende) fant jeg ut at den fremdeles ikke er blitt frigitt i Norge. Så dermed er den nok den første filmen jeg har skrevet om her som ikke er lovlig FOR SALG her i Norge (men det blir ikke den siste i løpet av Oktober for å si det sånn).

Filmen ble forbudt i og med at tilsynet mener filmer strider mot straffeloven § 382 som gjelder utilbørlig bruk av grov vold i underholdningsøyemed. Det samme kan vel i grunn sies om filmer som Hostel og Saw-serien, men de har da sluppet glatt igjennom.

Ichi The Killer er når sant skal sies en god actionfilm, og ingen direkte skrekkfilm. Men i og med at den inneholder en god del blod, gørr og overdrevne drap kan jeg se at den kan få en plass innen skrekksjangeren.

Når sant skal sies så kunne filmen like godt ha blitt kalt for «Kakihara The Torturist» i og med at det er jeg føler at det er han som er hovedkarakteren i filmen. Ichi gjør i grunn ikke så mye annet en å fly rundt og gråte og kutter opp folk med spesialskoen sin. Kakihara er jo til og med karakteren som har ansiktet sitt over alle filmplakatene og er en mye mer interessant karakter.

Selv om jeg personlig ikke er så overbegeistret for filmer fra Asia, så må jeg si at Ichi The Killer ikke er så halvgal. Skuespillerene gjør en meget god jobb og filmen har store mengder med svart humor. Voldsscenene er tidvis ganske drøye, men de er også såpass «over the top» at man skjønner at dette ikke er virkelig.

Historien kan tidvis være litt forvirrende, men er også meget god. Filmen bør nok fort sees to ganger for å få med seg hele historien. Spesielt slutten hadde jeg litt problemer med å få dreisen på ved første gjennomgang. Dette er nok uten tvil Takashi Miikes beste film og den av filmene hans man bør se.

Alt i alt en overraskende god film med gode skuespillerprestasjoner og en film for de som er gått lei av Hollywood skrekkfilmene.

Terningkast:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar