torsdag 27. oktober 2011

Dag 27 - Brain Dead (New Zealand)Dagens film er den New Zealandske filmen Brain Dead (Eller Dead Alive som den er kjent som i USA) fra 1992. Filmen er regissert av Peter Jackson og har Ian Watkin, Elizabeth Moody, Diana Peñalver og Timothy Balme i hovedrollene.

Synopsis:

Eventyret begynner i jungelen. En ekspedisjon lykkes i å fange en sjelden rotteape, noe som fører til ekstremt mye umotivert vold. Tilbake i byen settes apen bak gitter i dyrehaven, men greier å bite en skrøpelig, gammel dame i armen – og det er nå det morsomme begynner. I sykesengen gjennomgår hun en rask forvandling, rett foran sønnen Lionels skrekkslagne øyne. Hun blir en menneskeetende zombie, og alle hun biter fører smitten videre. En hund forvandles raskt til Hot Dog. Og så gir hun seg på en prest og en sykepleier – som siden avler en zombiebaby. Snart er huset fullt av råtne typer. Sikkert 40-50 stykker, og alle vil de ha Lionel til middag. Griseflaks at han har med seg gressklipperen!


Trailer:


Braindead er kalt for den første Splatter-filmen som ble laget og jeg tror jaggu det fortsatt er en av de mest blodige filmene som er laget. Men denne filmen er ingen ren skrekkfilm, her er det iallefall slik jeg ser det nesten mer humor enn det er skrekk.

Det er på mange måter vanskelig å forestille seg at mannen som laget denne filmen 10 år senere skulle lage tidenes mestselgende eventyr-triologi, nemlig Ringenes Herre. Peter Jackson har kommet langt siden debuterte med Bad Taste i 1987, men de tidlige filmen hans (da spesielt Brain Dea, Bad Taste og Meet The Feebles) viste at dette var en filmmaker som viste hva han gjorde.

Filmen starter ganske rolig og de første 30 minuttene skjer det egentlig ikke så mye annet en dagligdagse ting. Men fra 30 minutter og resten av filmen så er det fullt kjør.

Historien i filmen er meget underholdende og selv om starten kan virkel litt treg så er det her karakteroppbyggingen og selve historien blir bygget.

Filmen er på ingen måte noe mesterverk, men uten tvil en av de store kultfilmene fra 90-tallet. Hele filmen er så useriøs og «over the top» at man er nødt til å like den. Avslutningscenene med gressklipperen er uten vil en av de blodigste filmscenene som noen sinner er festet på film.

Skuespillerene gjør en god jobb her og da spesielt Timothy Balme i rollen som Lionel Cosgrove. Dette var Cosgroves debutfilm og virkelig en god opptreden.

Til den helsprøe avslutningscenen ble det faktisk brukt så mye som 300 liter med falsk blod og når filmen ble sluppet på VHS i sveirge i sin tid fulgte det med en spy-pose inne i hvert VHS-cover.

En morsom og underholdende film som på ingen måte skal tas alvorlig.

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar