torsdag 13. oktober 2011

Dag 13 - Esta Noite Encarnarei no Teu Cadáver (Brazil)Dagens film er da Esta Noite Encarnarei no Teu Cadáver (eller This Night I Will Possess Your Corpse som heter på Engelsk) fra 1963. Filmen er regissert av José Mojica Marins og har Tina Wohlers, Nadia Freitas, Antonio Fracari og Marins selv i hoverollene.


Synopis:

Coffin Joe leter fortsatt etter den perfekte kvinnen til å få føde sitt barn, og han fortsetter å terrorisere folkene i sin lilleby med sine sadistiske leker og billedstormer.


Trailer:

Denne filmen er film nummer 2 i «Coffin Joe» serien. Den første så jeg for et par år siden, men dessverre ikke i Oktober. Coffin Joe var en karakter Marins brukte i mange filmer, men det er «Coffin Joe trilologien» som var hans hovedverk.


Disse besto av À Meia-Noite Levarei Sua Alma ( At Midnight I'll Take Your Soul)som er den første Brasilianske skrekkfilmen som er laget). Esta Noite Encarnarei no Teu Cadáver ( This Night I Will Possess Your Corpse) fra 1963 som er blitt sett i dag og Encarnação do Demônio (Embodiment of Evil) som ble laget i 2008, hele 45 år etter den første filmen i serien.


Samme man regisserte også «Delírios de um Anormal» som noen forhåpentligvis husker at fikk terningkast 1 i fjor.

Dette er faktisk også årets første Svart/Hvit film, og om jeg ikke tar helt feil også den eneste.

Desverre er det hardkodet engelsk tekst på DVD-utgaven min, noe som vil si at det sannsynligvis blir en del tekst på bildene, men men.

Det er ingen tvil om at CoffinJoe filmene er lavbudsjettfilmer, men det er imponerede å se hva Marin har fått til men lille kapitalen han hadde. Det meste dreier seg om Marins karakter i denne filme og det er han som er drivkraften bak hele historien. Han har noen ganske lange og imponerende monologer fra tid til annen i filmen og det er tydelig at mannen er både en dyktig regissør og skuespiller. (i allefall på sine yngre dager).

Esta Noite Encarnarei no Teu Cadáver er som alle av Marins filmer en spesiell filmopplevelse.

Filmen er utrolig stemningsfull og mystisk, med Marin som en skremmende hovedfigur. Coffin Joes utseende med det stillige skjegget, den høye hatten og de lange neglene har blitt et skrekk-ikon i Brasil, på høyde med Jason og Freddy i USA og det er hyggelig at også resten av verden kan få se denne karakteren.

En av de beste scenene i filmen er uten tvil scenen hvor Coffin Joe sperrer 5 kvinner inne i et rom med 100 edderkopper. Her panorerer kameraet frem og tilbake mens vi ser edderkoppene kravle rundt i rommet og over kvinnene. En skremmende og meget godt regissert scene som absolutt bør sees.

I denne scenen med edderkoppene og en senere scene med slanger er det faktisk ekte edderkopper og slanger i rommene. Marin uttalte i et intervju at han regnet med at ingen av edderkoppene eller slangene var giftige. Med andre ord, trygge arbeidsforhold.

En av de andre minneverdige scenene fra filmen er når Coffin Joes blir dratt ut av sengen og ned til helvete. Her går faktisk filmen over til farger og blir virkelig bisarr. Vanligvis ville man vel kanskje gjort omvendt, altså å spilt inn filmen i farger, og hatt denne mellomsekvensen i svart/hvit men Marins tenker utenfor boksen og vender opp ned på det.

Denne filmen er både bedre laget og bedre historiemessig oppbygget en den første filmen i Coffin Joe serien, og ikke minst 100 ganger bedre en Delírios de um Anormal som jeg så i fjor. Om du føler for å ta en titt på litt Sør-amerikansk skrekk er denne virkelig å anbefale.

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar