søndag 16. oktober 2011

Dag 16- Ilsa, the Tigress of Siberia (Canada)Dagens film er den Canadiske filmen Ilsa, the Tigress of Siberia fra 1977. Filmen er regissert av Jean LaFleur og har Michel-René Labelle, Gilbert Beaumont, Ray Landry og Dyanne Thorne i hoverollene.Synopis:
Året er 1953. Ilsa er leder for en sibirsk fangeleir. Når Stalin dør flykter hun og de andre som arbeider der fra leiren og dreper fangene, men en av fangene overlever. I 1977 er to sovjetiske boksere og deres coach i Montreal for å konkurrere. Coachen, som er den overlevende fangen fra leiren, går med på å lose bokserne til et bordell, som viser seg å drives av ingen ringere enn Ilsa og hennes gamle kollegaer...Trailer:

(Må nevne at jeg virkelig har sansen for «Narratoren» på denne trailer. Pure Gold)

Dette er film nummer 3 i «Ilsa-serien». De andre filmene i serien er «Ilsa: She Wolf of the SS» fra 1975 og «Ilsa, Harem Keeper of the Oil Sheiks» fra 1976. I tilegg spilte hovedrollehaver Dyanne Thorne i Jess Franco filmen «Greta - Haus ohne Männer» i 1977 som fikk navnet «Ilsa, the Wicked Warden» i USA. Da sannsynligvis kun for å tjene et par ekstra kroner på merkenavnet «Ilsa».Jeg var 99% sikker på at jeg allerde hadde hatt med en Ilsa film her på bloggen men da tok jeg tydeligvis feil. Om noen er forundret over at jeg da tar med film nummer 3 i serien, så forstår jeg godt det. Hovedgrunnen er rett og slett det at den første filmen i serien er et Amerikansk/Vest-Tysk samarbeid og den andre er en Amerikansk film. Dermed passet ikke de helt inn i planen min for årets utgave.Noe overraskende viser det seg at en av produsentene på denne filmen er Ivan Reitman. Reitman har produsert storfilmer som Ghost Busters, Space Jam, Junior, Beethoven og stripes for å nevne noen. Roger Corman var også produsent på denne, noe som IKKE er så overaskende i og med at han har hatt fingrene borti omtrent det som finnes av B-Filmer.
Regissør valget på denne filmen var også et merkelig valg. Jean LaFleur var mannen som fikk denne jobben. Har regisserte kun 3 filmer i løpet av sin film karriere og de to første filmene han regisserte var The Mystery of the Million Dollar Hockey Puck og Beware, Beware, My Beauty Fair som faktisk var to barnefilmer.Slik jeg ser det så er fanskaren til disse filmene menn mellom 18 og 40 år. Så derfor syntes jeg det var litt merkelig å bytte ut kvinnefengsel i Tyskland / Saudi-Arabia med mannlige fanger i Sibir.Starten av filmen er tidvis på høyde med de to andre filmene i serien, og følger noenlunde samme mønster, selv om man har byttet ut den fysiske torturen med mental. Men etter at filmen flytter fokus over til Montreal føles filmen mer som en Action/Spion film istedet.Dessverre er det også den filmen i serien som har fått dårligst oppussing, for bildelkvaliteten er tidvis utrolig dårlig. Det samme gjelder i grunn for lydsporet som heller ikke har blitt pyntet så mye på. Lav tale, høye eksplosjoner og et lydspor som tidvis overdøver alt som blir sagt på skjermen er ting som kunne blitt fikses på før en DVD-utgivelse.Som en kuriositet kan det nevnes at dette faktisk er den eneste filmen hvor Ilsa ikke mister livet i løpet av filmen, noe som er litt spesielt for en filmserie på fire filmer.I mine øyne den dårligste filmen i serien, med en ganske dårlig historie, svakt skuespill og en kjedelig andre halvdel. KUN for fans av filmserien.Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar