fredag 7. oktober 2011

Dag 7 – Tenement 2 (Filipinene)Dagens film er Tenement 2 som er en Filipinsk film fra 2009. Filmen er regissert av Chito S. Roño og har Maricel Soriano, Mika Dela Cruz, Derek Ramsay og Eric Fructuoso i hovedollene.Synopsis:
Tenement 2 referer til en av høyblokkene som ligger i Taquig City hvor Claire som jobber i foreningen «Save An Orphan» tar med ei foreldreløs jente hjem og oppdager at jenta kommer fra en Engkanto-familie. (Enkanto er navnet de filipinske skogsåndene.)

Trailer:


Tenement 2 eller T2 som den er bedre kjent som er som før nevnt en film av Chito S. Roño som er en av de mest populære regissørene i Filipinene.
I og med at T2 i den vestlige verden er mer kjent som forkortelsen på storfilmen Terminator 2 bestemte de seg for å kalle filmen «Psst»i USA istedet.Filmens hovedvirkemiddel er ganske enkelt. Ha litt rolig musikk i filmen, og hver gang det skjer noe spendende så blir musikken mer intensiv og ikke minst dobbelt så høy. Greit nok fra tid til annen men når omtrent hver scene som det skjer noe som helst annet en prating har denne oppbyggingen er det ikke så vanskelig å forstå når det skal skje noe.Hadde de i tillegg brukt litt mer tid på lydmiksen og ikke hatt all dialog veldig lav, mens lydene er veldig høye så hadde jeg sluppet å skru lyden opp og ned halvveis i hver scene.I og med at jeg ikke har sett så mye Filipinsk film før ble jeg overasket over språket. De prater Tagalog i filmen, et språk som er den standardiserte utgaven av filipine. Språk som har bidratt med å forme tagalog er spansk, hokkien kinesisk, engelsk, malayisk og kapampangan. Dette er ganske tydelig i og med at jeg kjenner igjen en del spanske fraser og at det ofte brukes engelske ord.Selve historien i filmen er slettes ikke verst, men det er tidvis litt vanskelig å få tak på hva som foregår. Man hopper frem og tilbake i tid og karakterer skifter alder og utseende. Noen scener føles det også ut som om bygger opp til noe stort, før man på en måte avslutter scenen uten at den gir noe spesielt mer mening eller innhold til filmen.Det som ødelegger filmen for meg er alle CGI elementene som er brukt i filmen. Spesielt mot slutten av filmen tar det helt av i dårlige CGI effekter som ikke ser ut i måneskinn. Jeg forstår at de sikkert ikke hadde det største budsjettet i verden, men får man ikke til å lage disse effektene troverdige og gode kan man like godt la være.Skuespillerne gjør en grei jobb med det materiale de får utgitt og de har ikke skylden for at denne filmen ikke var det store. Mika Dela Cruz som spiller rollen som 9-årige Angeli er nok en skuespillerinne å se opp for i fremtiden. I iallefall i Filipinske filmer.Alt i alt en skuffende film, først og fremst på grunn av de dårlige CGI-effektene. Hadde de droppet disse så kunne filmen fort ha blitt mye mye bedre. Historien burde nok også ha blitt pusset litt mer på for å få litt mer variasjon i hvordan spenningen i filmen var lagt opp.Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar