onsdag 12. oktober 2011

Dag 12 - The Pit And The Pendulum (England)
Dagens film er The Pit And The Pendulum fra 1961. Filmen er regissert av lavbudsjettskongen Roger Corman og har Vincent Price, John Kerr, Barbara Steele og Luana Anders i hovedrollene.Synopsis:
Handlingen utspiller seg i Spania på 1600-tallet. En ung engelskmann undersøker sin søster Elizabeths mystiske død. Slottseieren, søsterens ektemann, hevder at dødsfallet fant sted i slottets torturkammer, der Elizabeth skal ha blitt besatt av de gamle torturinstrumentene. Men går hun ikke igjen på slottet og … er hun egentlig død?

Trailer:


The Pit And The Pendulum er bassert på en historie skrevet av Edgar Allen Poe. Corman laget faktisk 7 filmatiseringer av Poe sine fortellinger med sitt selskap American International Pictures fra 1960 til 1964.De andre filmene i «serien» er The Raven, House Of Usher, The Masque of the Red Death, Tales of Terror, The Tomb of Ligeia, Premature Burial.
I og med at (flesteparten) av disse filmene er bra, skulle ikke overaske meg om 1 eller flere vil dukke opp i fremtidige FilmFestivaler, men dessverre ikke i år.Vincent Price som har hovedrollen i denne filmen spilte faktisk i 6 av de 7 Poe-baserte filmene, noe som slettes ikke er verst. Han gjør en glimrende jobb i denne filmen i rollen som Nicholas Medina og er uten tvil hovedgrunnen til at denne filmen er så god som den er.På tross av at Corman er kjent som lavbudsjettsmestern så må jeg si at scenografien i denne filmen er utrolig bra. Slottet ser bra ut og rekvisittene som er brukt får iallefall meg til å føle at man er i Spania tidlig på 1800-tallet.Flashback scenene er glimrende fortalt og de er vist i enfargede seksjoner. En annerledes måte å vise filmen på, men utrolig effektivt. Corman ønsket at disse sekvensens skulle se ut som en «drøm», noe han virkelig fikk til.I den mest spektakulære og best kjente scenen fra filmen er John Kerr i rollen som Francis Barnard spent fast på et bord med en dødelig «pendel» svingende over seg. Kerr nektet opprinnelig å gjøre denne scenen i og med at han følte at han kunne bli skadet eller i verste fall miste livet på grunn avinnretningen som hang over kroppen hans.Men etter at Corman selv hadde ligget fastspent og vist Kerr at det ikke var noen fare, gjennomførte han scenen.De 2 siste scenene av filmen er i mine øyne uten tvil noe av det beste som er fanget på film. Spesielt den siste scenen i filmen er verdt inngangspengene (eller i dette tilfellet DVD-prisen) alene.
Uten tvil en glimrende film, med flotte kulisser og glimrende skuespillere.Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar