mandag 31. oktober 2011

Dag 31 – Halloween (USA)Dagens film er den Amerikanske filmen Halloween fra 1979. Filmen er regissert av John Carpenter og har P.J Soles, Donald Pleasence, Nancy Kyes og Jamie Lee Curtis.

Synopsis:

15 år etter at seks år gamle Michael Myers drepte sin eldre søster med kniv rømmer han fra en mentalanstalt og reiser tilbake til hjembyen. I natt skal han oppleve sin bloddryppende historie igjen ... og igjen ... og igjen.

I natt er ondskapens natt. I natt er det Halloween.

Trailer:

Vel, dette kom vel kanskje ikke som noen stor overraskelse på noen. MEN i år er det en stor forskjell fra de 2 forrige årene. I år har jeg ikke sett original versjonen, men en såkalt «fanedit».

Filmen jeg har sett har fått navnet «Halloween – The Night That Never Ends» og er laget av «TheFinalCut». Filmen kombinerer Halloween og Halloween II til en lang film, noe som i og for seg ikke er så dumt i og med at film 2 starter der den første slutter. Men i tillegg til å slå de 2 filmene sammen har han gjort en hel del andre forandringer som gjør at filmen føles som en lang utgave.

Dette fører da med seg at istedet for å ha en Halloween film som varer i 90 minutter har man fått en herlig 185 minutters utgave. Den originale Halloween har det blitt gjort ganske lite med. Det er et par småscener som er kuttet ut og et par scener som er forkortet med et par minutter. Noe som førte til en kuttid på 8 minutter. Halloween II derimot har blitt endret ganske mye. Her er det flere scener som er fjernet helt fra filmen, blant annet avslutningen på filmen. I tilegg så er en «sidehistorie» som egentlig ikke har noe som helst med selve «hvoedplotet» å gjøre fjernet.

Så kommer det store spørsmålet. Gjør disse forandringene og sammenslåingen dette til en bedre film?

I og med at den første delen av filmen (som er Halloween I) er såpass inntakt, så er første del meget bra. Del to (som er delene av Halloween II) blir på en måte et spennende tillegg til filmen som gjør at man får helle historien servert på en gang.

Jeg savnet ikke scenene som var fjernet fra filmen og det var på mange måter en ny måte å se filmene på. Handlingen fløt bedre i andre del her, enn den gjør i Halloween II. Jeg likte godt at filmen nå fokuserte kun på Laurie Strode og Michael Myers og at sidekarakterene som ikke hadde noen spesiell grunn til å være med var fjernet fra handlingen.

Halloween – The Night That Never Ends er en morsom måte å se en film man allerde har sett 8-10 ganger og virkelig verdt en titt for de som liker Halloween serien.

Terningkast:

For de som kunne tenkt seg å sett denne utgaven, samt lest mer om den så kan dere finne info om den her: http://fanedit.org/5385/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar