mandag 24. oktober 2011

Dag 24 – Darklands (Wales)Dagens film er den Walesiske filmen Darklands fra 1996. Filmen er regissert av Julian Richards og har Rowena King, Jon Finch, Roger Nott og Craig Fairbrass i hovedrollene.

Synopsis:

I Darklands følger vi journalist Frazer Truick mens han etterforsker den mystiske døden til han journalistvenn Rachel Morris sin bror. Truick blir overbevist om at det som førte til at Morris's bror døde var en religiøs kult. Men etterhvert som trådene faller på plass tar saken en stygg venning i det han blir dratt inn i heksekunst, djeveldyrkelse og menneskeoffer.

Trailer:


Her finner jeg trailere til allverden av merkelige filmen, men denne fant jeg rett og slett ikke noen trailer til noe sted desverre. Så da får dere ta til takke med de 15 første minuttene av filmen.

Dette var en filmdet for det første var overaskende vankelig å få tak i, samt at den helt tydeligvis ikke er så veldig kjent. Filmen har faktik kun fått 214 (215 med min stemme) stemmer på verdens største filmside IMDB.com, og det mener jeg sier sitt.

Darklands kan beskrives som et forsøk på å lage en Walesisk utgave av den britske storfilmen The Wicker man (med Christopher Lee) i hovedrollen. Dette klarer de (dessverre) helt klart ikke, og filmen blir bare en blek kopi.

Men den skal ha kredit for forsøket, og i følge de kildene jeg har kommet frem til var dette faktisk den første 100% Walisiske skrekkfilmen som er laget. Det er også den første filmen som regissør Julian Richards skrev og regisserte. Han har også regissert den forferdelig dårlige The Last Horror Movie, samt den noe bedre Shiver.

Filmen starter når sant skal sies ganske tregt og de første 40 minuttene av filmen er utrolig kjedelig. Her er det bursdagsselskaper, skravling, sex-scene skravling, sex-scene og skravling. Absolutt ingenting interessant skjer.

Skuespillerne er heller virkelig ikke det store. De leverer ikke replikkene med innlevelse for å si det sånn. Det handler om å få ut replikkene fortest mulig og med minst mulig innlevelse for å bli ferdig for dagen.


En litt spennende sluttscenen gjør at denne filmen redder seg selv fra terningkast 1, men det er jaggu også bare såvidt.

Ingenting å bruke hverken tid eller penger på, bortsett fra om du føler for åskryte på deg at du har sett den første Walisiske skrekkfilmen.


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar