tirsdag 18. oktober 2011

Dag 18 – Wolf Creek (Australia)Dagens film er den Australske filmen Wolf Creek fra 2005. Filmen er regissert av Greg Mclean og har Cassandra Magrath, Kestie Morassi, Nathan Phillips og John Jarratt.

Synopsis:

Tre venner drar ut i den australske ødemarken hvor hovedmålet er Wolf Creek nasjonalpark. Turen foregår smertefritt, men da de kommer tilbake fra nasjonalparken så nekter bilen deres å starte. Ved et lykketreff dukker kranbilføreren Mick Taylor opp. Sistnevnte er vennligheten selv, og han tilbyr seg å taue dem hjem til seg hvor han etter sigende skal fikse bilen for våre tre venner. At det blir en tur de aldri glemmer ville være en underdrivelse av dimensjoner, da Mick langt i fra er den hyggelige karen han utgir seg for å være. Vil de klare å flykte fra skrekkscenarioet ute i ødemarken, eller er de som så mange før de, fortapt?


Trailer:


Denne filmen er fritt basert på virkelige hendelse som knytter seg til Wolf Creek morderen, Ivan Robert Milat. Han gjorde i en årrekke den Australske ødemarken til et usikkert utfluktmåls for eventyrlystne, intetanende ryggesekkturister.
Milat ble identifisert og pågrepet i 1992, og ble idømt fengsel på livstid for overlagt drap på syv personer. Det var to britiske turister som i siste time hadde unnsluppet Milats tortur, som anga ham.

Det som gledet meg mest med denne filmen var selve oppbyggingen. De først 45 minuttene blir brukt til å bygge opp en bakgrunnshistorie og lar oss identifisere oss med hovedkarakterene. Man føler at man virkelig kjenner disse tre hovedkarakterene og dermed blir de siste 45 minuttene av filmen mye mer effektive.

Filmen har mye pene naturscener fra Australia, noe som alltid er hyggelig å se. Morsomt at det i en skrekkfilm også er lagt inn rom for å vise frem noe av det «pene» som Australia tydeligvis har å by på.

John Jarrat gjør en glimrende rolletolkning i rollen som Mick og er virkelig en god skuespiller. Han klarer å forandre den hyggelige mannen man ser i en scenen til en virkelig forferdelig skikkelse i en senere rolle. Nathan Phillips, Kestie Morassi og Cassandra Magrath gjør også en virkelig god jobb i rollene som de 3 turistene.

Historien som fortalt er «løst basert» på virkelige hendelser og på mange måter så føles selve filmen også virkelig. Filmen bærer visse likhetstrekk med The Texas Chainsaw Massacre, som også var en film som hadde denne «virkelige» følelsen.

Det er først og fremst i den siste halvtimen av filmen ting virkelig begynner å skje. Her er det noen temmelig blodige scener og faktisk et par ganske skremmende øyeblikk.

En meget overbevisende skrekkfilm fra Australia som faktisk overasket meg. Virkelig verdt en titt for folk som liker såklate backpack-horror.

Terningkast:Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar