søndag 30. oktober 2011

Dag 30 – Gin Gwai (Japan)
Dagen film er Gin Gwai (eller The Eye som den heter på Engelsk) fra 2002. Filmen er regissert av Danny Pang og har Yut Lai So, Jinda Duangtoy, Lawrence Chou og Angelica Lee i hovedrollene.Synopsis:
Mun har vært blind helt siden barndommen, men nå kan endelig en operasjon gi henne synet tilbake. En hornhinnetransplantasjon er alt som skal til, og Mun er overlykkelig. Synet vender riktignok sakte tilbake, men i øyekrokene ser hun stadig mørke, utydelige skygger - skikkelser ingen andre later til å se. Etter hvert går det opp for henne hva det er hun ser - avdødes rastløse sjeler som hvileløst vandrer omkring, ute av stand til å slippe hendelsen som tok livet av dem og fremdeles lenker dem til denne verde

Trailer:


Jeg likte godt den amerikanske remaken av denne filmen som kom i 2008, dermed hadde jeg også forhåpninger om at originalversjonen fra 2002 skulle være god. Det viste det seg at den var. Historien i de to filmene er ganske like, men jeg syntes at Japanerne fikk mer dreisen på historien for å si det sånn.Historien i filmen er i følge Pang-brødrene basert på en sann historie de leste i en avis for mange år siden om en blind kvinne som fikk synet tilbake etter en operasjon, for så å ta livet av seg.Denne filmideen er på ingen måte ny og det kan være verdt å nevne at selveste Alfred Hitchcock hadde planer om å lage en film med lignende tematikk. I hans utgave /som aldri) ble noe av handler det om en blind pianist som gjennomgår en suksessfull øyeoperasjon for så gjenoppleve ting som donoren av øynene opplevde, deriblant et mord. Jeg må si at dette hørtes ut som en spennende ide og det er synd at Hitchcock aldri fikk gjennomført dette.2002 utgaven er faktisk ganske mye skumlere en sin amerikanske remake. Det var faktisk en 3-4 ganger jeg virkelig skvatt til her når jeg satt å så filmen.


Skuespillerene gjør en utmerket jobb i denne filmen, og får virkelig seeren til å føle med karakterene de spiller. Spesielt den Thailandske hovedrolleinnehaverinnen Angelica Lee som har spilt i andre filmer i samme sjanger som Re-Cycle, Koma og Missing.


Filmen fikk også to oppfølgere (som begge er regisert av Pang-Brødrene) kalt The Eye 2 og The Eye 10.I tilegg ble det faktisk laget en indisk remake av denne filmen i 2005 som fikk navnet Naina.Alt i alt en meget skremmende asiatisk skrekkfilm som er å anbefale for alle som liker såkalt J-Horror.Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar