tirsdag 11. oktober 2011

Dag 11 - L'ultima orgia del III Reich (Italia) + Bonus



Dagens film er da L'ultima orgia del III Reich (eller Last Orgy Of The Gestapo som den heter på Engelsk) fra 1977. Filmen er regissert av Cesare Canevari og har Adriano Micantoni, Daniela Poggi, Maristella Greco og Domenico Seren Gay i hovedrollene.



Synopsis:
Den tidligerer SS komandanten Conrad Von Starker møter sin slavinne Lise etter Starkers fengselsopphold for hans mange forbrytelser mot menneskeheten. Ved hjelp av tilbakeblikk til deres felles fortid i KZ leiren følger vi deres bizarre forhold som kuliminerer i en rekke uønskete graviditeter og aborter. Vi møter også den sadistiske Alma som fordriver tiden med å fore sine blodtørstige hunder med menstruerende jøder, mens krigens skrekk og Starkers piller den unge Lises sinn fra hverandre.

Trailer:

Jeg fant ingen trailer til denne filmen på nettet så da får dere ta til takke med rulleteksten.



Vel, ingen skrekkfilmblogg uten litt Nazisploitation sier nå jeg. Nok en film uten de store «skvette» scenene, men du verden så mange «skrekkelig» fæle øyeblikk i løpet av 81 minutter.



Denne filmen var en av de opprinelige filmen på den svært så kjente Britiske «VideoNastys» listen som kom ut i 1983 og etter hva jeg har kommet frem til er den fremdeles ikke sluppet på DVD i Storbritania. Men her i Norge har vi jaggu vært så «heldige» å kunne få se den på DVD.



Nazi Exploitation eller Nazisploitation som den mer populært er kalt er en filmsjanger som hadde en ganske kort levetid. Den første filmen som startet sjangeren var den britiske filmen «Love Camp 7» fra 1969, mens filmen som er klassifisert som den siste filmen innenfor sjangeren er «Nazi Love Camp 27» fra 1977.



Hovedproblemet med denne filmen mener iallefall jeg er at den rett og slett tar seg selv for seriøst. De fleste andre filmer i denne sjangeren gjør på mange måter narr av seg selv og hovedpoenget i filmen er at ting skal være overdramatisk og unaturlig. All volden og nakenheten som skjer i disse filmene foregår på en så unaturlig og «cheesy» måte at man ikke blir påvirket av det man ser.




I L'ultima orgia del III Reich derimot virker det som om regissøren hadde lyst til å lage et storslått krigsdrama, men fikk klar beskjed om å slenge inn mest mulig nakenhet og torturscener underveis i filmingen. I motsetning til de flest andre filmene i sjangeren så har de ikke så mye «gørr» og blod, men det tar de på en måte igjen med både realisme og nakenhet.



Noen av scenene er virkelig for mye av det gode for å si det sånn. Selv om jeg har sett mye rart på film opp igjennom årene så er det uten tvil første gang jeg har sett en person smøre seg inn med avføring og sett noen spise opp et foster. Virkelig ikke nødvendige scener spør du meg, men poenget med filmen var å sjokkere publikum.



Når det gjelder skuespillet, så er det faktisk ganske bra. De gjør en god jobb og får seeren til å identifisere seg med karakterene i filmen. Spesielt Adriano Micantoni i rollen som Commandant Conrad von Starker og Daniela Poggi i rollen som Lisa gjør noen imponerende rolletolkninger.



Men filmen er faktisk ganske godt laget, selve «filmingen» er godt utført og klippingen i filmen er bra. Lokasjonene som er brukt i filmen er pene og da spesielt selve leiren som ligger ute på en liten øy.



Dette blir faktisk ikke den siste Naziploitation filmen som skal sees i løpet av Oktober måned.
Filmen kunne vært bedre, om de hadde valgt enten å lage en seriøs film ut av dette, eller gått andre veien og gjort den totalt useriøs. Denne filmen havner midt i mellom disse to og blir derfor en ganske ubehagelig film å komme seg igjennom, men ikke på noen som helst måte håpløs. Hadde de også fjernet et par av scenene som jeg syntes var litt drøye, så kunne denne filmen fort havnet et hakk eller to høyere.

Terningkast:




Bonus: Cannibal Holocaust (Italia)


Cannibal Holocaust er en Italiensk film fra 1980. Filmen er regissert av Ruggero Deodato og har Robert Kerman, Francesca Ciardi, Perry Pirkanen og Salvatore Basile i hovedrollene.



Synopsis:
Fire filmskapere forsvinner etter å ha reist til regnskogen i Amazonas for å lage en dokumentar om kannibalstammer. Professor Harold Monroe reiser til jungelen for å lete etter dem. Omsider møter han en stamme med innfødte som besitter filmskapernes filmruller. I andre halvdel av filmen ser Monroe gjennom filmrullene som avslører hva som egentlig skjedde. Innholdet viser seg å være mer og mer urovekkende...

Trailer:


Cannibal Holocaust var mitt Italienske førstevalg til denne utgaven av OFF. Jeg hadde tenkt å bestille meg DVD utgaven av filmen for ca 1 måned siden, men den eneste DVD-utgaven jeg fant var den gamle Britiske utgaven som er klippet med 6 minutter og som ikke er restaurert. Jeg leste så at det var en ny utgave av Cannibal Holocaust på vei. Dette var Ruggero Deodato's editerte utgave, som kom til å komme både på DVD og Blu-ray. Jeg bestemte meg da for å bestille opp Blu-ray utgaven og håpe den kom meg i hende før Oktobermåned.



Det viste seg at filmens lanseringsdato ble utsatt i en uke, og dermed hadde jeg ikke noe håp om å motta filmen før jeg skulle anmelde den. Dermed gikk jeg for L'ultima orgia del III Reich i bloggen istedet. Men jaggu kom ikke Blu-ray utgaven min i posten i dag, noe som betød at jeg egentlig kunne sett denne istedet, men i og med at L'ultima orgia del III Reich allerede hadde blitt sett, ble det 2 Italienske filmer i dag.



Cannibal Holocaut var forbudt i Norge frem til 2005, men da ble den frigitt for salg. Når filmen kom til Norge i 1980 var faktisk en av overskriftene i VG denne «Ekte drap på video kan leies i Oslo». Noe som må sies å dårlig research.



Cannibal Holocaust er også en av filmene på den beryktete Britiske «Video-Nastys» listen og det ikke uten grunn. Filmen er delvis laget som en dokumentar og noen av disse scenene er ganske så visuelle for å si det sånn. Deodato ønsket å vise hvordan disse kanibalstammene virkelig var og det ble rett og slett for mye for det det britiske filmforbudet.



Det italienske politiet rodde faktisk at disse «dokumentar» sekvensene var virkelige og at Deodato hadde tatt livet av flere av skuespillere i filmen. Han ble faktisk arrestert for dette, men etter at han fikk skuespillerne som døde i filmen til å snakke med politiet ble anklagene fjernet.



Men det Cannibal Holocaust er mest kjent for er et par scener hvor de tar livet av blant annet en skilpadde og en rotte. Deler av disse scenene er fjernt på den nye Blu-ray utgaven og som Deodato selv sier i innledningen til denne utgaven, så var scenene viktig for handlingen, men man trengte ikke å se selve avlivingen av dyrene for å gjøre det virkningsfullt.



Men et par av scenene er fortsatt med i filmen, så de som misliker dyremishandling bør nok avstå fra denne filmen. Deodato selv misliker filmen utrolig mye og sier at han virkelig angrer på at han laget den. Men nå som det hadde gått så mange år siden den ble laget følte han at det var på tide å utgi en «bedre» utgave, som var slik han ville at filmene skulle bli presentert.



Skuespillerene i filmen gjør en meget overbevisende jobb og hovedrolleinnehaver Robert Kerman er glimrende i sin rolle som Harold Monroe. Kerman som for mange på det tidspunktet var bedre kjent som R.C. Bolla ble hentet inn fra voksenfilmbransjen hvor han spilte i godt over 100 filmer før han fikk hovedrollen i denne filmen.



Han trodde da at dette var gjennombruddet hans som seriøs skuespiller og hadde da lyst til å prøve seg i «ordentlige» filmer. Men etter kun et par småroller i filmer (deriblant en liten rolle i Umberto Lenzi's Cannibal Ferox) før han gikk tilbake til voksenfilmbransjen hvor han jobbet frem til 1984.
Han fikk faktisk også en liten rolle i Spiderman filmen i 2002 som en båtkaptein.



Filmen har en god del scener som er utrolig vanskelige å se på. Dyremishandlingen er en ting, men flere av scenene hvor kannibalene holder på ser utrolig ekte ut og en av de siste scenene hvor kameramannen blir tatt livet av og spist er virkelig grotek.



Så filmen i seg selv er langt i fra noe mesterverk, men den er meget realistisk og godt laget. Filmen er slik jeg ser det mer en kuriositet og verdt å se på grunn av alle kontroverser og historier som eksisterer på grunn av filmen. Filmen ser overraskende bra ut på Blu-ray og mye klarere enn jeg hadde forventet fra en film som i utgangspunktet har utrolig dårlig bildekvalitet.



Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar