torsdag 4. oktober 2012

Dag 04 - Re-Animator

Dagens film er den amerikanske filmen Re-Animator fra 1985. Filmen er regissert av Stuart Gordon og har Barbara Crampton, Peter Kent, Barbara Crampton og Jeffrey Combs i hovedrollene

Synopsis: Jeffrey Combs spiller den gale vitenskapsmannen Herbert West som har funnet opp et serum som kan vekke de døde til live igjen. Dessverre for Herbert og hans assistent (Bruce Abbott) reagerer ikke de døde som forventet, og snart er de to viklet inn i en vanvittig og bloddryppende problematikk med både å teste Wests serum og samtidig holde styr på likene, som bare blir flere og flere. 

Trailer:

Re-Animator er bassert på historien Herbert West–Reanimator skrevet av H.P Lovecraft. Denne historien ble skrevet i 1921 og ble første gang utgitt i bladet Home Brew i 1922. 


Konseptet til filmen oppsto da regissør Stuart Gordon snakket emd en kamerat om vampyr filmer. Han mente det var for mange Dracula filmer på markedet og ønsket det skulle vært flere filmer som Frankenstein. Kameraten lurte da på om Gordon hadde lest Herbert West–Reanimator noe Gordon ikke hadde, og han ble fasinert av historien å ønsket å lage noe bassert på den. 


Gordon ønsket først å lage et teaterstykke bassert på historien, men etter litt fant han ut at den ville passe bedre som en halv-times TV-pilot. Han fikk da beksjed om at halv times formatet ikke passet helt, og de laget da en times episoder i stedet. 12 episoder ble skrevet av denne. 


Men etter en prat med spesial effektmannen Bob Greenberg og Brian Yuzna endte det opp med at han dro til Hollywood og laget en film av historien i stedet. 


Filmen ble utgitt oktober 1985 og mottok gode anmeldelser. Filmen spilte inn nesten en million over budsjett og må sies å ha vært en suksess. 


Jeffrey Combs gjør en glimrende jobb i hovedrollen som Herbert West. Det er uten tvil han som gir filmen det lille ekstra, og han er farlig creepy i denne rollen.


Det må jo så klart også nevnes at spesialeffektene i denne filmen også er glimrende, og de brukte faktisk så mye som 80 liter falsk blod når de laget denne filmen. Den kjente «hode scenen» er virkelig noe for seg selv og hvor i allverden Stuart Gordon fikk den ideen fra er ikke godt å vite. 


Filmen har en ganske rolig oppbyggning med slutt scenen er utrolig actionfylt og hektisk og her skjer det mye på kort tid, så det er bare å holde seg fast.


Filmen har også fått noen oppfølgere. Først ut Bride of Re-Animator I 1990 og Beyond Re-Animator I 2003. Begge med Jeffrey Combs and Barbara Crampton i hovedrollene. Jeg har dessverre ikke sett noen av disse, men med tiden skal de nok bli sett. 

 

Uten tvil en meget godt laget film, med en fasinerende historie. Vel verdt å sjekke ut.


Terningkast:

1 kommentar:

  1. Dette er en film jeg har hatt lyst til å sjekke ut lenge nå. Denne anmeldelsen er nok det dyttet jeg trenger kjenner jeg.

    SvarSlett