tirsdag 9. oktober 2012

Dag 9 – Virus - l'inferno dei morti viventi (Hell Of The Liviing Dead)


Dagens film er den italienske filmen Virus - l'inferno dei morti viventi (bedre kjent under sin engelske tittel Hell Of The Living Dead). Filmen er regissert av Bruno Mattei og har José Gras, Selan Karay, Franco Garofalo og Margit Evelyn Newton i hovedrollene. 


Synopsis: Et uhell på en kjemikaliefabrikk utløser et forferdelig virus, og en elitemilitærstyrke sendes til Ny Guinea for å undersøke saken. Det viser seg at utbruddet har medført at hele øyas befolkning har blitt infiserte av det mystiske utslippet og blitt til kjøttetende, dødbringende zombier... Nå starter en bloddryppende kamp mot den zombifiserte overmakten. 


Hell Of The Living Dead (også kjent som Virus, Night of the Zombies og Zombie Creeping Flesh) er beryktet for sine gale splatter-effekter, og da den opprinnelige filmen ble utgitt i England ble den klippet med over 15 minutter. 
Virus startet livet som en film skrevet I 1980 av Jose Maria Cunilles, men etterhvert var det Caludio Fragasso og hans kone Rosella Drudi som skrev om manuset. I og med at Fulci akkurat hadde gitt ut Zombi 2 var zombie filmer ettertraktet i markedet, og filmen ble da satt opp som en Zombie film. 


Dara Films i Spania og Beatrice Films i Italia samarbeidet for å forsøke å gi ut denne filmen.
I original scriptet var lokasjonen satt til Arika, men dette ble alt for dyrt for de to filmselskapene og de måtte da finne på noe annet. Løsningen ble da å hente inn Bruno Mattei for å regissere filmen, dette primært fordi Mattei var kjent for å gjøre mye ut av lave budsjetter. 


Filmen ble da i stedet filmet utenfor Barcelona over en 4 ukers periode, mens pick-up shotene ble gjort i Roma. Der fant de ut at mesteparten av det som ble filmet i Spania var for dårlig gjort og at mye av det rett og slett var ubrukelig. Filmselskapet nektet å gjøre om på scriptet, så dermed ble det filmet mange naturscener i Italia som de spleiset inn i filmen. 


For å gi filmen et mer eksotisk preg så anbefalte Mattei at de skulle bruke opptak fra filmen La Vallèe og de kopierte da utseende på landsbyen og bygget opp denne, slik at de kunne bruke scenene fra denne filmen. 


I og med at de hadde problemer underveis i filmingen laget de en ny avslutning på filmen, samt at de benyttet musikk laget av bandet Goblin til Dawn Of The Dead soundtracket. Dette førte til problemer i og med at Goblin ikke hadde gitt tilatelse til at musikken deres kunne brukes i filmen, men de fant ut av det til slutt.


Vel, lavt budsjett, en regissør som er kjent for sine dårlige filmer, dårlig billedkvalitet, dårlige smike-effekter og mye naturbilder da blir det ikke helt den store filmopplevelsen. 

 

Filmen er jo tidvis litt underholdende, men man skal ha moro av lavbudsjettsfilm for å I det hele tatt komme igjennom denne filmen. Musikken er iallefall god og Mattei skal ha for at han i det hele tatt laget filmen.


Terningkast:

2 kommentarer:

  1. Mye info. Skulle nesten tro at du var med på settet. ;)

    SvarSlett
  2. Eller så er jeg en racer på å Google :-)

    SvarSlett