fredag 5. oktober 2012

Dag 05 – Cannibal Ferox

Dagens film er den italienske filmen Cannibal Ferox fra 1981. Filmen er regissert av Umberto Lenzi og har Robert Kerman, Lorraine De Selle, Giovanni Lombardo Radice og Walter Lucchini i hovedrollene. 


Synopsis: Tre antropologer reiser til regnskogen i Amazonas for å bevise en gang for alle at kannibalisme ikke eksisterer. Her møter de en kokain-sniffende eventyrer som har satt de innfødte til å lete etter smaragder for ham. Etter at han har torturert en av dem til døde for å ha gjemt unna noe av fangsten, går de til motangrep... 


Trailer:


Cannibal Ferox er en av de best kjente Cannibal filmene som er laget. Ikke først og fremst på grunn av sin gode historie, men mer på grunn av dyre-torturen i filmen, samt at den i sin tid var forbudt i 31 land rundt om i verden. 


Lenzi var på mange måter mannen som startet Cannibal filmene med sin Deep River Sabages i 1972, og da er det kanskje også passende at han selv avsluttet hele Cannibal-sjangeren med denne filmen i 1981. 


Filmen ble utgitt usensurert i England i 1982, men ble raskt trukket tilbake fra markedet igjen og forbudt på grunn av de "realistiske" voldsscenene og de før nevnte dyre-scenene. Filmen tilbrakte så mange år inne på den velkjente "Video-Nasty" listen før den omsider ble utgitt i en kraftig nedtrimmet versjon. Den mest fulstendige utgaven som er tilgjengelig i England mangler fortsatt rundt 6 minutter spilletid fra sin originale utgave.


Min norske utgave som er utgitt av Another World er etter hva jeg kan finne ut originalversjonen som ikke er klippet og faktisk også den "lengste" utgaven som er gitt ut på DVD. 

 

Disse tortur scenene kunne helt greit blitt klippet bort for min del, for de gir ikke på noen måte noe innhold til filmen, men på den annen side er det jo greit å se filmen slik regissøren laget den i sin tid. 

 

Jeg forstår at folk kritiserer filmen for dise dyre scenen og for ganske så grafiske scener, men historien i filmen var ikke så ille som jeg hadde forventet, det samme gjaldt også for skuespillet som faktisk også var helt ok. 


Musikken i filmen er den samme musikken som Lenzi brukte i sin tidligere film Eaten Alive, mao så ble det spart inn på musikkutgiftene. 


Giovanni Lombardo Radice som spiller Mike Logan har i flere intervjuer gitt utrykk for at han angrer på at han spilte i denne filmen, og om han hadde kunne valgt igjen hadde han ikke tatt rollen.


Robert Kermans rollefigur Rizzo har på seg den samme type dress og slips som han brukte i rollen som Harold Monroe i Cannibal Holocaust.


Ikke den beste Italienske cannibal filmen som er laget, men helt klart oppe I øvre halvdel. 

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar