torsdag 11. oktober 2012

Dag 11 - Zombi 2 (Zombie Flesh Eaters) Dagens film er den Italienske filmen Zombi 2 (Eller Zombie Flesh Eaters som den er bedre kjent som). Filmen er regissert av Lucio Fulci og har Al Cliver, Richard Johnson, Ian McCulloch og Tisa Farrow i hovedrollene.


Synopsis: Et forlatt skip driver inn i New York Citys havn. Kystvakten border skipet og finnes en zombie ombord, som fortærer den ene vakten etter den andre. Ingen kan forstå hva som foregår og snart begir journalisten Peter West (Ian McCulloch) og datteren til eieren av båten (Tisa Farrow) seg til Karibien for å finne en løsning på mysteriet. Det viser seg snart at mystiske og gruoppvekkende forsøk blir utført på øyen og McCulloch og Farrow blir snart omringet av horder av zombier, som kun kan nedkjempes på én måte: Med blodig ultra-vold. 
Zombi 2 ble en stor suksess når den ble utgitt I Europa og gjenopplivet på mange matter Fuci sin karriere. Denne filmen inneholdt rmange av Fuclci sine mest kjente "merkevarer" som: store mengder med zombier, realistiske blod og gørr scener og den kjente "øye-scenen" hvor en person får øyet gjennomboret av et eller annet objekt. 


Selv om Zombi 2 var en veldig populær film ble den forbudt i flere land, der i blant Storbritannia, Tyskland og Norge på grunn av de store mengdene med grafisk vold. Filmen ble utgitt i Storbritannia i 1980 som Zombie Flesh Eaters med godt over 2 minutter med bortklippede scener. Litt senere ble det gitt ut en "uncut version", noe som førte til at filmen ble satt på den beryktede "video nasties" listen og forbudt i sin originale form. 


Det var ikke før i 2005 at filmen for første gang ble utgitt i sin originale form og Ian McCulloch som spilte hovedrollen i filmen ble sjokkert over hvor blodig filmen han hadde spilt hovedrollen i egentlig var, i og med at han opp til det punktet kun hadde fått sett klippede versjoner.
Navnet på filmern, altså Zombi 2, ble gitt filmen i Italia for å cashe inn på George Romeros Night Of The Living Dead, som i Europa fikk navnet Zombi, dette på tross av t de to filmene ikke har noe som helst med hverandre å gjøre. 


Men når filmen ble utgitt i USA derimot fikk den navnet Zombie, noe som igjen førte til forvirring blant filmfans verden over når oppfølgerene i Europa ble kalt Zombi 3, og den fikk samme navnet i USA. Mens gjorde britene det hele enda litt emr komplisert når de kalte den første filmen for Zombie Flesh Eaters, mens oppfølgeren ble Zombie Flesh Eaters 2. 


Zombi 2 har i teorien fått 4 oppfølgere, men i og med at ingen av filmene henger sammen historiemessig og de har flere alternative titler en jeg har sokkepar så blir det hele tidvis forvirrende.
Oppfølgerne er i allefall Zombi 3, Zombie 4 – After Death og Zombi 5 – Killing Birds, men kun Zombi3 kan bli sett på som en ren oppfølger mener jeg i og med at dette er den eneste som Fulci selv har regissert. Mer om det senere. 


Filmen er en meget god zombiefilm med imponerende effekter og en spennede historie, helt klart verdt en titt for folk som liker denne slags filmer

 

Terningkast:

2 kommentarer:

  1. Fulci regisserte kun små deler av denne. Det var Bruno Mattei som stod bak mesteparten av regien.

    SvarSlett
  2. Akkurat. Jeg vet at Mattei sto bak mesteparten av Zombi 3 når Fulci måtte hoppe av det prosjektet, men Zombi 2 var jeg da ganske sikker på at Mattei ikke hadde noe med. Men du har sikkert bedre kilder enn meg :)

    SvarSlett